Eduskunnasta: Hyviä uutisia poliisiasemasta

Eduskunnassa valmistellaan parhaillaan ensi vuoden talousarviota. Maaseudun miehenä kannan huolta erityisesti maaseudun työpaikoista ja katuvalaistuksen ulkopuolella olevista palveluista. Valitettavasti viime vuosina rahavirrat ovat turhan usein valuneet kehä kolmosen sisäpuolelle.

Vaikka väkeä muuttaa yhä enemmän pääkaupunkiseudulle, tarvitaan myös täällä susirajan pohjoispuolella valtiohallinnon palveluja.

Esimerkkejä rahavirtojen suunnan muutoksesta havaitsee vaikkapa ajellessaan VT 16:a Alajärveltä Kyyjärven suuntaan taikka Levijoen - Kortekylän kylätiellä. Teitä on päällystetty ja nyt ainakin näillä teillä on kyyti tasaisempaa.

Teiden kunto ja hyvät logistiset yhteydet ovat tärkeitä alueella jo oleville yrityksille ja mahdollistavat myös uusien yritysten ja työpaikkojen synnyn, koska lähes kaikki raaka-aineet ja valmiit tuotteet liikkuvat täällä kumipyörien päällä. Logistiikan merkitystä ei voi liikaa korostaa.

Hyvillä teillä liikkuu monenlaista kulkijaa. Myös sellaisia joita ei kukaan haluaisi kohdata. Valitettavasti näitä kohtaamisia kuitenkin sattuu ja silloin turvaudutaan poliisiin.

Julkisuudessa on keskusteltu myös meille järviseutulaisille tärkeän Lapuan poliisiaseman lakkauttamisesta.

Olen sanonut, että jos Lapuan poliisiasema suljettaisiin, jäisi Järviseutu poliisin hälytyspalvelujen osalta täysin oman onnensa varaan.

Pääasiassa Seinäjoella ajelevat partiot kävisivät Järviseudulla hoitamassa vain hälytystehtävät ja palaisivat tehtävän hoidettuaan takaisin maakuntakeskukseen. Asiasta keskusteltiin myös eduskunnassa. Keskustelun jälkeen poliisiylijohtaja Kolehmainen tiedotti, että tällä hetkellä ei suunnitella poliisiasemaverkon karsimista. Olen erittäin tyytyväinen poliisiylijohtajan linjaukseen.

Reijo Hongisto

Kansanedustaja PS

Vimpeli