Eduskunnasta: Lomailua ja kesätapahtumia

Moni lomalainen on harmitellut runsaita sateita. Viljelijät ja erityisesti mansikanviljelijät tähyilevät taivaanrantaa. Kesä- ja toritapahtumissa vieraileva edustajakin kaipaa poutaa.

Kalenteria selatessa kesäkelille on totisesti tarvetta, sillä tulevalle viikollekin on merkitty useampi tilaisuus; keskiviikkona ja torstaina on Suomi Areena Porissa, perjantaina Lappajärven ja lauantaina Soinin markkinat, sunnuntaina Lohtajan kuulut kalajuhlat.

Edellinen viikonloppu kului eduskunnan puhemiehen maakuntavierailun merkeissä. Puhemies Lohela vieraili perjantaina Vaasassa, Laihialla ja Alajärvellä. Alajärvellä puhemies tutustui vasta avattuun Paavolantorin kauppakeskukseen ja taisipa tehdä muutamia ostoksiakin erikoisliikkeissä. Perjantai-ilta huipentui Kitron stadionilla pesäpallon pituuslyönnin MM kisaan ja Ankkurit - Lippo -pesäpallo-otteluun.

Puhemies innostui ottelun tunnelmasta ja erityisesti katsojien reippaasta ja äänekkäästä kannustuksesta.

Lauantaina puhemies vieraili Vimpelin markkinoilla ja sai samalla kutsun myös Saarikentän katsomoon. Puhemiehen selatessa kalenteriaan kehotin häntä varailemaan mahdollista otteluaikaa syyskuun puolivälin tietämille. Toivon mukaan silloin vielä Saarikentällä pelataan ja jos pelataan, on kiikarissa se kirkkain mitali ja silloin on meteli ja meininki aivan eri luokkaa. Puhemies Lohela oli vierailuunsa tyytyväinen ja kiitteli vuolain sanoin vierailun isäntiä ja järjestäjiä.

Toivotan aurinkoista ja kuivempaa kesää Teille kaikille. Tavataan torilla!

Reijo Hongisto
Kansanedustaja (PS)