Ajan ilmiöt -teemasarja pureutuu pinnalla oleviin ilmiöihin - sarja alkaa tiistaina Alajärven seurakuntatalolla teemalla ”Seksihullu kulttuuri”

– Yksikään ihminen ei ole saari, kirjoitti englantilainen runoilija John Donne 1600-luvulla. Sitä eivät ole myöskään valtiot – ei edes Suomi. Vieraat aatteet ja ideologiat kulkeutuvat aina pohjolan perukoille saakka. Samalla myös uskonnollinen kenttä paisuu ja pullistuu, toteaa pappi ja julistustyön aluejohtaja Lasse Pesu Suomen Raamattuopistolta.

Ajan ilmiöt -teemasarja pyrkii tuomaan selkeyttä sekavuuden keskelle. Sarja pureutuu pinnalla oleviin ilmiöihin ennakkoluulottomasti ja rohkeasti. Ydinkysymys kuuluu: mitä kristityn tulisi tästä kaikesta ajatella? Teemasarjan aloittaa ti 10.9. klo 18.30 Alajärven seurakuntatalolla ”Seksihullu kulttuuri” -teema. Mediamaailma on kyllästetty seksillä. Sitä tihkuu joka tuutista. Samalla perinteinen avioliittokäsitys on ajautunut paitsioon. Millaiset arvot vaikuttavat nykykehityksen taustalla? Miten elää kristittynä seksihullun kulttuurin keskellä? Onko Raamattu seksuaalikielteinen kirja? Illan alustaa Lasse Pesu ja juonnosta huolehtii Matleena Saukko.

Raamattuopetus jatkuu teemasta ”Ihmeet ja äärikarismaattisuus” Alajärven seurakuntatalolla tiistaina 8.10 klo 18.30. Karismaattisen kristillisyyden suosio kasvaa. Sen parissa painotetaan armolahjojen käyttöä ja Pyhän Hengen uudistavaa vaikutusta. Mutta toimiiko Jumala vain siellä, missä sattuu ja tapahtuu? Mitä tulisi ajatella profetioista, ihmeistä ja Jumalan välittömästä puheesta? Entä mitä on raitis kristillinen usko? Illan alustaa Lasse Pesu ja juonnosta huolehtii Ritva Leppäaho.

Viimeinen osa teemasarjaa toteutuu tiistaina 5.11. klo 18.30 Alajärven seurakuntatalolla ja opetus avaa aihetta ”Antisemitismi - miksi juutalaisia vihataan?” Liikkumisrajoituksia, ylimääräisiä veroja, täyteen ahdettuja kaasukammioita… Juutalaisvihalla on pitkä ja pimeä historia. Miksi juutalaisvastaisuus nostaa päätään ympäri Eurooppaa? Entä miksi kristityn tulisi muistaa juutalaiset juurensa? Miten ylipäätään pitäisi suhtautua toisiin uskoviin? Illan alustaa Juha Vihriälä ja juonnosta huolehtii Elina Järvinen. Teemasarjan järjestäjinä ovat Alajärven seurakunta, Suomen Raamattuopisto ja Agricola-opintokeskus.