Alavoli liikuttanut 10 vuotta ja juhlii lauantaina, onnittelupotpurissa yli sata jalkaa tanssii samaan tahtiin

Uunituoreen seuran juhlatunnarin sanat tiivistävät kaiken oleellisen.

”Muistan kaikki haavetta, unta./Nyt vuosia takana kymmenkunta./Sai seura Alavolin nimekseen, moni ottanut harrastuksen omakseen.”

Alavoli sai alkunsa kahden paikallisseuran HNV:n ja ANV:n yhdistymisestä. Kehittämistyö on jatkunut seurassa voimakkaasti myös yhdistymisen jälkeen. Alavolille perustettiin oma kilta, ja seura aloitti Ikiliike-toiminnan ensimmäisten joukossa.

Lisäksi lähdettiin tavoittelemaan laatusertifikaatteja. Viime keväänä uudelleen auditoinnissa seura sai hyvää palautetta harrasteliikunnan järjestämisestä ja uudisti tähtiseurastatuksen niin aikuisten kuin lasten ja nuorten liikunnan puolelta.

”Ryhmä, liike ja luovuus./Seurassa kohtaa kypsyys ja nuoruus./ Voi toteuttaa omaa juttuu, löytää uutta kaveria ja tuttuu.”

Alavoli on ennen kaikkea lasten liikuttaja, mutta tarjoaa myös aikuisille matalan kynnyksen ryhmäliikuntatunteja. Kymmenessä vuodessa seuran riveihin ovat löytäneet parkouraavat pojat ja kuntoilevat miehetkin.

Harrastajien ikähaitari on laaja. Senioreitten harjoituksia edeltää iloinen puheensorina pukuhuoneessa. Liikunnan lisäksi on tärkeää liikunnan kautta saatava mielen virkistys sekä toisten kohtaaminen. Kohtaamisia karttuu myös perheliikunnassa, kun pienet touhuavat tenavien temppuradalla intoa puhkuen.

”Ovet avoinna, biisit soimaan./Luotan seuramme ryhmävoimaan./Tie yhdessä aukee ylös tähtiin, sata jalkaa tanssii samaan tahtiin.”

Liikunnan lisäksi Alavoli on vuosien aikana antanut panostuksensa myös Alajärven kulttuurielämää. Huikeat sirkusesitykset sekä elämykselliset tanssitarinat ovat liikuttaneet sekä näyttämöllä että katsomossa.

Juhlanäytöksen ohjelma on koottu kymmenen vuoden ympärille. Videohistoriikissa on tunnelmapaloja näistä kohokohdista ja Onnittelupotpurissa yli sata jalkaa tanssii samaan tahtiin Alavolin kunniaksi.

Juhlia vietetään koronaturvallisuusnäkökohdat huomioiden monitoimihallilla lauantaina 27.11. kello 16. Kakkukahveja tarjoillaan kello 15 alkaen.

Juhlaviikolla 29.11.–2.12. on luvassa kaikille ilmaisia aikuisten ryhmäliikuntatunteja monitoimihallilla seuraavasti:

ma 29.11. klo 18 Perustreeni, ti 30.11. klo 18 Pumpstep, ke 1.12. klo 16 Ikiliike, ke 1.12. klo 18 Aikuisten tanssitunti ja to 2.12. klo 17.30 Sportcoctail, vierailevana ohjaajana Annu Ridanpää-Taittonen.