Kirjasto houkuttelee lukemaan - satutunteja joka toinen viikko Alajärven kirjastossa

Alajärven kirjastossa on satutunteja joka toinen viikko. Kerran kuukaudessa satuja luetaan lapsille Perhekeskus Pähkinässä. Satutunnit kuuluvat Alajärven, Lehtimäen ja Vimpelin perinteisiin tapahtumiin.

Omatoimikirjasto tarjoaa entistä paremmat mahdollisuudet lainata kirjoja myös lapsille. Omatoimikirjaston esittelyvideo kertoo, miten omatoimikirjastoon kirjaudutaan sisään ja kuinka lainaus- ja palautusautomaattia käytetään. Uutena palveluna Alajärven kirjastolla on Eepos verkkokirjaston Chat-palvelu. Asiakkailla on mahdollisuus kysyä ja saada reaaliaikaista apua palvelun avulla. Chat näkyy aktiivisena asiakkaille maanantaista perjantaihin kello 12-18. Muina aikoina asiakas voi jättää viestin, johon vastataan sähköpostitse.

Projektien vuosi 2018–2019 3.-4.-luokkalaisten sekä 8.-luokkalaisten poikien lukemisen edistämiseksi

Lukutaitoa yhteistyöllä -projektissa, joka on suunnattu 3-4-luokkalaisille on vielä tulossa tapahtumia. Luvassa on muun muassa kirjailija Kirsti Kurosen vierailu Aapiskujalla ja Myllykankaan koululla. Lukuiloa-projektissa on vielä mediakasvatuskeskus Metkan traileripajat yläkouluilla.