Kunniakierroksella kerätään varoja nuorille yleisurheilijoille, lähde mukaan tukemaan!

Kunniakierros on Suomen Urheiluliiton ja sen jäsenseurojen yhteinen varainkeruukampanja, jonka urheiluseurat organisoivat paikallisesti.

Ideana on haastaa seuraväki keräämään tukijoita yrityksiltä tai yksityishenkilöiltä. Keräys huipentuu seuran yhteiseen kunniakierrostapahtumaan. Ankkurien kunniakierrostapahtuma on tiistaina 21.5. kello 18 Ankkurikentällä.

Keräys tapahtuu keräyslomakkeilla tai mobiilitallennuksen avulla. Minimi tukisumma on 15 euroa ja käteismaksuja ei saa kerätä.

Luvatuista tukisummista lähetetään laskut sähköpostitse tai paperipostina kunniakierrostapahtuman jälkeen.

Kunniakierroksella kuntoillaan 60 minuuttia hyvässä hengessä ikään tai kuntoon katsomatta. Samalla tapaat seuran nuoria urheilijoita, joihin kerätty tuki kohdistuu.

– Kaikki ovat tervetulleita kunniakierrostapahtumaan, jossa samalla tapaa seuran nuoria urheilijoita, joihin kerätty tuki kohdistuu. Kunniakierrostapahtuman tuotto käytetään nuorten yleisurheilijoiden harjoitustoiminnan kehittämiseen, kertoo yleisurheilujaoston puheenjohtaja Jani Vuorela.

– Ankkurien riveistä on noussut useita urheilijoita ihan valtakunnan kärkeen saakka. Näitä yleisurheilijoita on mukana Ankkurien kunniakierrostapahtumassa.

Viime vuonna Kalle Nygård teki parhaan tuloksen.

– Kalle on vahvasti mukana tänäkin vuonna, mutta hän saa varmuudella haastajia, vihjaa Vuorela.

Kunniakierrosperinne on jatkunut jo yli 37 vuotta ja yleisurheiluseurat ovat keränneet varoja toimintaansa yli 34 miljoonaa euroa.

Teksti: Tapio Rajala

Kuva: Johanna Kataja