Maakuntamarssi on Vimpelissä lauantaina – taustalla on 80 vuotta sitten järjestetty marssitapahtuma Suomen ja Ruotsin välillä

Vimpelissä marssitaan Lakeuden maakuntamarssi lauantaina 24.4. kello 11–14. Lähtö- ja maalipaikkana on Saarikentän pääsisäänkäynti. Matkaan voi lähteä omien aikataulujen mukaisesti. Marssimatka on 10 kilometriä ja se suoritetaan ilman ajanottoa. Kääntöpaikalla Rantakylän koululla on juomapaikka.

Marssi järjestetään maaottelumarssin 80-vuotisen juhlavuoden kunniaksi. Suomi ja Ruotsi kilpailivat keväällä 1941 kolmen viikon aikana siitä, kumpi sai kirjattua enemmän kävelysuorituksia suhteessa väkilukuun.

Tapahtuma tunnettiin nimellä Maaottelumarssi. Suomi voitti tuon kilpailun ylivoimaisesti. Suomessa tehtiin 1 507 111 suoritusta ja Ruotsissa ainoastaan 943 952 suoritusta. Lähes 42 prosenttia koko Suomen väestöstä kävi marssimassa.

Jokainen osallistuja saa rintamerkin ja marssikortin kuten ennen vanhaan.

Järjestäjinä ovat Vimpelissä Vimpeli-Seura ja vapaa-aikatoimi. Taustajärjestäjänä on Vapaussotiemme Lakeuden Perinneyhdistys sekä Etelä-Pohjanmaan Reserviupseeripiiri, Etelä-Pohjanmaan Reserviläispiiri, Pohjanmaan Rauhanturvaajat sekä Lakeuden Latu ja Polku kanssa. Marssitapahtumia on kaikkiaan 11 paikkakunnalla.