Teknologiatiistai näkyy Jamin toimipisteissä Lappajärvellä ja Vimpelissä

Valtakunnallinen tapahtumapäivä ”Teknologiatiistai” nostaa ammatillisen koulutuksen esiin yli 50 paikkakunnalla.

Kyseessä on ammattioppilaitosten ja teknologiayritysten yhteinen tapahtumapäivä. Ympäri Suomen järjestettävissä tapahtumissa nuoret, opettajat ja vanhemmat tutustuvat kone- ja tuotantotekniikan koulutuksen ja teknologiayritysten tarjoamiin mahdollisuuksiin tulevaisuuden ammattiosaajille.

Järviseudullakin ollaan mukana Teknologiatiistaissa 26. marraskuuta.

Jamin Lappajärven yksikössä kello 9-12 on tarjolla tietoa ja työnäytöksiä Lappajärvellä olevilta Jamin ja Sedun koulutusaloilta. Yläkoulujen ysit kiertävät opettajiensa johdolla tutustumassa osastojen tarjontaan.

Iltapäivällä ja illalla mahdollisuus on tulla kotiväen kanssa tutustumaan Jamiin ja eri aloihin kello 13–19 välillä.

Vimpelissä kone- ja tuotantotekniikan tiloissa on avoimien ovien päivät (Puusepäntie 3, Vimpeli). Paikalle on kutsuttu yrittäjien edustajia esittelemään opiskelijoille yritystä ja mahdollisia harjoittelu- ja oppisopimuspaikkoja.

Nuoret, opettajat ja nuorten vanhemmat pääsevät tutustumaan kone- ja tuotantotekniikan opiskeluun ja opiskelupaikkoihin sekä ammattiosaajien työhön ja työpaikkoihin.

– Nuoret sekä heidän vanhempansa tarvitsevat lisää tietoa ja omakohtaisia kokemuksia ammattiin opiskelusta, työstä ja teknologia-alan merkityksestä. On tärkeää, että oppilaitokset ja yritykset yhdessä nostavat ammatillisen koulutuksen tarjoamat mahdollisuudet näkyväksi, sanoo johtava asiantuntija Milka Kortet Teknologiateollisuudesta.

Teknologiateollisuuden selvityksen mukaan teknologiayritykset tarvitsevat yli 53 000 uutta osaajaa pelkästään vuoteen 2021 mennessä. Rekrytointitarpeesta noin 40 prosenttia kohdistuu ammatillisen tutkinnon suorittaneisiin tai muuten ammattitaidon hankkineisiin.