Yleisurheilijat kokoontuvat tänä kesänä Peukku-kisoihin

Suomenselän alueen seurat eli Alavuden Urheilijat, Ähtärin Urheilijat, Kuortaneen Kunto, Virtain Urheilijat, Soinin Sisu, Töysän Veto, Lehtimäen Jyske ja Alajärven Ankkurit ovat päättäneet aloittaa uuden kilpailusarjan. Nimeksi on uuden yhteistyökumppanin mukaan annettu Peukku-kisat.

Aiemmin järjestetyt Viiskunta-kisat jäävät historiaan ja Peukku-kisat tulevat tilalle. Yhteistyön odotetaan lujittavan seurayhteistyötä erityisesti junioriyleisurheilussa.

Alueen seurojen juniorit pääsevät jatkossakin kisailemaan naapuriseurojen kilpailuihin. Peukku-kisat ovat matalan kynnyksen kilpailutoimintaa. Alueen seurojen urheilijoilta ei peritä ilmoittautumismaksuja, kunhan ilmoittautumiset on tehty ajoissa kilpailukalenterin kautta.

”Peukku” sponsoroi jokaiseen kilpailuun ja jokaiseen lajiin palkinnot kolmelle parhaalle alueen urheilijalle. Muualta kisoihin ilmoittautuneet maksavat ilmoittautumismaksun ja seurat palkitsevat nämä urheilijat halutessaan omin palkinnoin.

Jokainen seura järjestää kilpailut omalla kentällä. Kahdeksan erillisen kilpailun sarja tuo mukanaan jatkuvuutta toukokuusta syyskuuhun. Lajit on valittu seuroittain ja lajikirjo on suuri. Tämä tukee lasten ja nuorten monipuolista ja pitkäjänteistä harjoittelua. Kisoissa on lajeja pääasiassa sisuikäisille 9–15-vuotiaille, mutta seurat voivat tarjota kilpailumahdollisuuksia myös vanhemmille urheilijoille.

Kisapäivät ovat seuraavat: Alavus 19.5., Ähtäri 10.6., Alajärvi 29.6., Virrat 14.7., Lehtimäki 5.8., Töysä 9.8., Soini 24.8. ja Kuortane 2.9.

Hankkimalla ”Peukun” parannat lasten mahdollisuuksia nauttia urheilun riemusta omalla paikkakunnallasi. Lisätietoa: www.hyvinpyyhkii.com