Kolumni: Kansainvälinen kesä Alajärvellä

Alajärven kesä tulee olemaan kansainvälisen kiinnostuksen kohde: kulttuurianniltaan monipuolinen ja liikkumisen riemua täynnä.

Kaksi viikkoa kestävä kansainvälinen japanilaisen taiteen näyttely rantautuu Alajärvelle 29.5–12.6. Näyttely järjestetään ensimmäinen kertaa Suomessa.

Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus saada Alajärveä esille sekä valtakunnallisessa että kansainvälisessä mediassa. Yrittäjien kannattaa ottaa koppi tästä!

Odotamme innolla kuudennen kerran järjestettävää Aaltoa ja Aarioita festivaalia (26.–30.6.). Tapahtuma tarjoaa jälleen mielenkiintoisen ja korkeatasoisen ohjelmiston. Tämä festivaali on tapahtumana tullut jäädäkseen ja siitä saamme kiittää pientä, mutta tehokasta ryhmää paikallisia toimijoita.

Alajärven Yrittäjäyhdistys vastaa 5.–6.7. järjestettävistä Rokulipäivistä. Ohjelma on saatu valmiiksi ja torimyyjät ostavat myyntipaikkoja kiivaasti. Tämän kesän ohjelmatarjonta on huikea! Sen voit käydä toteamassa sivuilla www.rokulipaivat.fi. Alajärveläiset yritykset tarjoavat parastaan ja kutsuvat kaikkia kesäihmisiä ostoksille ja viihtymään.

Alajärvi tunnetaan Ankkureistaan. ”Sydämeltään sinikeltaiset” kannattajat saavat seurata jännitysnäytelmiä superpesiksessä ja monen juniorijoukkueen pelissä. Jos mieli halajaa katsomon puolelta luonnon helmaan, kannattaa suunnistaa vaikkapa Paalijärven patikkareitistölle. Mielenkiintoinen aktiviteetti on myös Alajärven kaupungin organisoima pyöräilykampanja, jossa bongataan Alajärven uimarantoja. Ei muuta kuin uikkarit sekä eväät reppuun ja pyörän selkään.

Musiikki ja kesäteatteri ovat minun sydäntäni lähellä. Kyyjärven Het-teatteri, here I come.

Kirsi Kujala

Alajärven Yrittäjien puheenjohtaja