Kolumni: Eduskunnasta: Mikko Savola

Viime viikonloppuna Keskustalle valittiin Kouvolassa uusi puheenjohtaja, Katri Kulmuni. Hänen johdollaan lähdemme tekemään yhdessä työtä sen eteen, että Keskusta on mahdollisimman pian taas Suomen suurin puolue.

Keskusta on aina osannut katsoa tulevaisuuteen ja taistella tavallisten kovaa työtä tekevien suomalaisten, viljelijöiden, yrittäjien, korttelien, kylien ja isänmaan puolesta.

Näin on tästäkin eteenpäin.

Kävin Alajärvellä kuntavierailulla noin kuukausi sitten. Kuten aina, puitteet ja asia olivat kohdillaan.

Kaupungin edustuksen kanssa katsoimme ajankohtaisia asioita ja minua miellytti varsinkin vahva elinkeinopoliittinen kulma ja ote kaupungin palveluiden kehittämisestä.

Pääsinpä samalla käynnillä Järviradioonkin kertomaan ajankohtaisesta politiikasta ja vastaamaan kuulijoiden kysymyksiin.

Kuntavierailusta innostuneena tulimme seuraavana päivänä vielä koko perheen voimin testaamaan Alajärven uimahallin, jossa on mahtavat puitteet kaiken kokoisille polskijoille.

Ei ole itsestään selvää, että yritystoiminnan mahdollisuudet ovat samat kaikkialla. Sama koskee meidänkin seutukuntiamme. Työvoima ja resurssit ovat jakautuneet Suomessa epätasaisesti ja kaupungistuminen on jatkunut.

Valtakunnallisesti kesän aikana on käyty räväkkää keskustelua aluetukien painotuksista. Tälle keskustelulle on selkeästi ollut tilausta. Asiassa odotetaan nyt maakuntajohtajien kompromissiesitystä.

Huolimatta siitä, mikä aikanaan on valtakunnallisen jaon lopputulos, on huolehdittava, että Etelä-Pohjanmaan osuudet kohdentuvat sinne missä tarve on suurin.

Tässä maakunnan itäisen alueen on oltava terävänä ja vedettävä yhtä köyttä.

Mikko Savola

Kansanedustaja (kesk.)

ÄHTÄRI