Kolumni: Ja niin kului 28 vuotta

Meillä täällä Järviseudussa on tallessa kaikki lehden kunniakkaan 82-vuotisen historian aikana ilmestyneet numerot. Siis ihan jokaikinen ja se tarkoittaa, että niitä on paljon. Aina käy samoin, kun vanhoja lehtiä rupeaa tutkimaan. Hetkessä ollaan täysin sivuraiteilla. Niin minulle kävi taas muutama viikko sitten.

Piti löytää uutinen koskien Jaakko Pessisen autonkaatoa Kitrolla kesällä 1991. No löytyihän siitä etukäteisuutinen, mutta hairahdin silti. Silmiini osui lehtiotsikko, jossa äänessä oli liikuntasihteeri Kirsti Kivelä. (Järviseutu 15.8.1991) Hän sanoi otsikossa: ”Monitoimihalli helpottaa paljon kaupungin liikuntatilatarvetta”. Siis toistan, elokuussa 1991, ei lokakuussa 2019.

Oli pakko lukea lisää, sillä olen itse ollut tapahtumahetkellä 12-vuotias vimpeliläinen. Alajärven liikuntapaikkatilanne ei ole ollut ajatusteni keskiössä. Kävi ilmi, että tuolloin kaupunki oli käynyt neuvotteluja painihallina tunnetun rakennuksen ostamisesta omistukseensa. Valtuusto oli järkähtämätön. Seuraavalla sivulla on otsikko: ”Monitoimihallin ostaminen ei kiinnosta Alajärven kaupunkia”. Ei siis tullut kauppoja.

Kului 28 vuotta. Melkein kuulen tulevien vanhojen Järviseutu-lehtien havisevan. 8. marraskuuta 2019 Alajärven kaupungin rakentama monitoimihalli avataan kaikelle kansalle. Saatanpa haastatella liikuntasihteeri Kirsti Kivelää. Ehkä hän toistaa nuo samat sanat kuin elokuussa 1991. ”Monitoimihalli helpottaa paljon kaupungin liikuntatilatarvetta.”

Tällaista se paikallislehti työ on, asioiden seuraamista. Joskus kovinkin kauan. Silloin tällöin tuntuu, että joku asia tulee päätökseen. Niinhän se tavallaan tässä kohtaa tulee, mutta ei lopullisesti. Mitä kirjoitetaan monitoimihallista 28 vuoden päästä?

Johanna Kataja

Lisää aiheesta