Kolumni: Joulun eurot kotikuntaan

Poikkeustila sen kun jatkuu. Meillä Suomessa on huomattavasti rauhallisempi tilanne verrattuna muuhun maailmaan. Luultavasti siksi, että olemme verraten tunnollisia ihmisiä, mitä tulee määräysten ja ohjeiden noudattamiseen.

Tilanne on kuitenkin se, että talouden rattaat pitäisi pitää pyörimässä tavalla tai toisella. On yrityksiä, joilla on erittäin vaikeaa. On niitä, joita epidemia on kohdellut jonkin verran ja niitä, joilla menee paremmin kuin koskaan. He ovat onnistuneet sopeuttamaan toimintansa uuteen tilanteeseen. Moni on kuitenkin joutunut lomauttamaan tai laittamaan ovensa lopullisesti kiinni.

Joulu lähestyy ja teemme erilaisia hankintoja. Noudattamalla ohjeistuksia voimme turvallisesti asioida liikkeissä. On vastuullista huolehtia siitä, että paikalliset palvelumme, vielä tällä hetkellä hyvät sellaiset, ovat käytettävissämme myös tulevina vuosina.

Jokainen euro, joka kassaan kilahtaa, antaa työtä yrittäjälle, leivän yrittäjän perheelle ja hänen työntekijöilleen.

Työstä syntyvillä verotuloilla puolestaan luodaan hyvinvointia kuntalaisille. Jos jokainen suomalainen ostaisi 10 eurolla kuukaudessa suomalaisia tuotteita ja palveluita, voisimme säilyttää jopa 10 000 työpaikkaa.

Alajärven joulunavajaisia vietetään Palotorilla 27.11. alkaen kello 17.30. Kaupan- ja palvelualan yritysten, pankkien ja elinkeinoyhtiön tuella tilaisuus on mahdollista toteuttaa. Ohjelmallinen hetki ilotulituksineen saattaa meidät joulun odotukseen.

Tulethan paikalle terveenä, muista pitää turvaväli ja käytä mahdollisuuksien mukaan maskia. Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta.

KIRSI KUJALA