Kolumni: Kesä rannalla kraatterijärven

Lappajärven väkiluku tuplaantuu kesällä, kun saamme lomalaiset paikkakunnalle. Monille kaupunkilaisille maaseudun rauha on juuri se mitä kaivataan: irtiotto arjesta, tuoreen heinän tuoksu, lintujen laulu ja laineiden liplatus. Monet golffaavat, toiset kalastavat ja suuri osa vain nauttii rauhasta.

Pienelle paikkakunnalle kesän kohokohta on Yrittäjien järjestämät kesämarkkinat. Tänä vuonna markkinoihin on panostettu entistäkin enemmän, koska 19.–20.7. kyseessä on 50-vuotisjuhlamarkkinat. Sadan markkinamyyjän lisäksi pidetään perinteiset katutanssit kunnantalon vierustalla. Tansseihin on vapaapääsy ja esiintyjänä on Antti Ahopelto. Markkinoilla on kaikkien aikojen ensimmäiset köydenvedon SM-kilpailut. Voimalajiliitto järjestää myös kuntien välisen kilpailun, johon odotamme naapurikunnista joukkueita. Jännittävää nähdä, mikä Järviseudun kunnista onkaan se kaikkein vetävin!

Itselleni kesän kohokohtia ovat pesäpallopelit, kesäteatterissa käynti ja rannalla lasten kanssa uiminen. Eniten pidän Karvalan nuorisoseuran rannasta, johon on rakennettu pieni leikkipuisto. Kivitipun rannassa on myös hyvä hiekkapohja sekä uudistettu Terrace Kirppu, josta saa virvokkeita ja pientä syömistä nautittavaksi. Nähdään kesällä, Euroopan hienoimman Kraatterijärven rannalla!

Inka Herrala, Lappajärven Yrittäjien pj.