Kolumni: Kiinaa tarjolla

Kansainvälisyys lisääntyy kaiken aikaa, niin myös Lehtimäellä. Uusimpana tulokkaana on kaukaisesta Kiinasta tulevat vaikutteet. Kansalaisopistossa on jo pariinkin otteeseen järjestetty kurssit kiinalaisen ruuan valmistamiseksi. Myös Kiinan kulttuuriin on saatu perehtyä omana kurssinaan. Edellisvuonna yritettiin myös kiinankielen kurssia, mutta siihen oli silloin liian vähän halukkaita, ehkäpä asiaan palataan joskus myöhemmin.

Mutta nyt kenenkään ei tarvitse välttämättä hankkiutua millekään kurssille saadakseen nauttia kiinalaisesta hengen ja ruumiinravinnosta.

Lehtimäen Nuorisoseurantalolla nimittäin järjestetään kaikelle kansalle tarkoitettu avoin buffetti, mihin kaikki halukkaat voivat osallistua edulliseen hintaan. Kalenteriin kannattaakin merkitä päivämäärä ylös, se on se sama päivä, kun palataan kesäajasta takaisin normaaliin talviaikaan. Siis sunnuntaina 28.10. alkaen klo 15. Luvassa ovat monipuoliset maittavat herkut, mutta myös kiinalasta ohjelmaa on tulossa, ilmeisesti lauluesityksiä tai vastaavaa.

Lähtekäämme maistelemaan monenlaista kiinalaista kotiruokaa. Jos syömäpuikkojen käyttö ei oikein vielä luonnistu, niin tarjolla on myös veitset ja haarukat.

On haudutettua sianlihaa soijakastikkeessa, kanawokkia, kanakuutioita, punaista paprikaa, herneitä, sianlihapataa, sianlihaa, kurpitsaa, perunaa, vihannessalaattia, kiinankaalia, kurkkua, punaista ja keltaista paprikaa valkosipuli-öljykastiketta, tonnikalaa, jäävuorisalaattia, keitettyä riisiä, hedelmälautanen ja kiinalainen jasmintee...Nam...Sinne sitten...läheltä ja kaukaa...

Annikki Ojala