Kiitetään ja kannustetaan

Moneen kertaa on tullut jo todettua, että Alajärven liikuntapaikat ovat tällä hetkellä monipuoliset ja toimivat. Ne palvelevat hyvin eri lajin harrastajia, ja käyttöastekin on hyvä. Pallohalli palvelee varsinkin pesäpalloa ja muidenkin lajien urheilijoita sekä kuntoliikkujia monipuolisesti. Ankkurien 1-sarjajoukkueen pelaajakohtaiset lyöntitoistojen määrät ovat ennätystasolla. Ehkä kilpailutoimintaa esimerkiksi turnausten muodossa voisi olla jopa enemmän.

Monitoimitalon ja uimahallin sekä viereisen jäähallin paikoitusalue on iltaisin täynnä autoja. Monitoimitalo tarjoaa eri lajien valmentajille erinomaisen kohtaamispaikan ajatusten vaihdolle. Valmentajien keskinäinen vuorovaikutus luo mahdollisuuden yhteistyöhön, joka on osa nykypäivän urheiluvalmennusta.

Kulunut kesä toi menestystä alueen urheilijoille. Vimpeli oli jälleen kerran pesäpallon pääsarjassa mitaleilla, ja Alajärvelläkin saatiin iloita valtakunnallisesta menestyksestä, kun Ankkureissa perusoppinsa saaneet pelinjohtajat ja pelaajat kahmivat SM-mitaleja.

Seiväshyppääjä Mikko Paavola paransi ennätystään roimasti, ja nousi kansainväliselle tasolle hypättyään 571. Ensi kesänä kilpaillaan sekä MM- että EM-kisat, joihin Mikko haluaa ponnistaa. Sitten Reijo Vähälän ei ole ollutkaan Ankkureiden urheilijaa tällä tasolla. Kestävyysjuoksija Antti Ihamäki oli todellinen SM-mitalirohmu. Hän voitti kauden aikana peräti viisi yleisen sarjan SM-mitalia, joka on valtakunnallisestikin merkittävä saavutus.

Urheilukauden päätöstilaisuudessa muistetaan kauden aikana menestyneitä urheilijoita, valmentajia sekä seuratoimijoita. Jokainen palkittu on ihan varmasti palkintonsa ansainnut. Kiittäminen ja kannustaminen ovat osa toimivaa urheiluyhteisöä – niinpä onnittelut myös 25-vuotiaalle Järviseudun Pallokerholle.

TAPIO RAJALA