Kolumni: Kesätouhuja Vimpelissä

Vihdoin päästiin taas kesään pitkän talven jälkeen. Vimpelissä tämä tarkoittaa tietysti eläytymistä superpesikseen. Tapahtuu meillä muutakin: Vimpelin Yrittäjät on uudistanut kesämarkkinatapahtumaa ja lanseerannut uuden nimen tapahtumaviikolle. Vimpelin Vipinät on kesäisten tapahtumien sarja, johon kuuluu vapaa-ajan liikuntaa, musiikkia, taidetta ja markkinapäivää. Vipinämarkkinoita vietetään 13.7. Saarikentällä kantrihengessä. Tarkka aikataulu ja ohjelma löytyy osoitteesta www.vimpelinyrittajat.fi.

Kauneimmat maisemat avautuvat kraatterin reunalta eli Lakeaharjun huipulta. Sinne rakennetaan kesän aikana kuntoportaat kuntoilijoiden riemuksi. Kyllä siellä nytkin jo saa reidet ja pakarat treenattua samalla maisemia ihaillen. Kannattaa seurata myös Lakiksen FB-sivua, sillä Lakeaharjun kesän tapahtumien ajantasaiset tiedot löytyvät parhaiten sitä kautta.

Kesäiseen Vimpeliin kuuluu myös Sääksjärven kylällä järjestettävät markkinat ja tanssit. Nuorisoseura pyörittää siellä toimintaa, mikä on erinomainen esimerkki kuntamme vahvasta talkoohengestä.

Itse viihdyn kesällä parhaiten ihan vaan kotona tai mökillä, kunhan vain on vettä ja luontoa ympärillä. Ja niitähän meillä kaikeksi onneksi täällä Järviseudulla löytyy omasta takaa.

Susanna Korkiatupa

Vimpelin Yrittäjät ry puheenjohtaja