Kolumni: Kotiseutunsa pr-henkilöt

Vajaa kuukausi sitten maailmanmestariksi paininut Petra Olli ei ole koskaan epäröinyt kertoa, mistä on kotoisin. Hänestä Lappajärvi on vuosien mittaan saanut oivan pr-henkilön: persoonallisen, suorasanaisen ja fiksun. Olli on maailmanmestaruutensa myötä saanut paljon julkisuutta ja siinä samalla mainituksi on tullut Lappajärvi.

Idols-nimisessä television laulukilpailussa on kärkikahinoihin edennyt 23-vuotias Jere Övermark, joka ei myöskään salaile taustaansa. Kultakurkkuinen lappajärveläismies olisikin oiva esiintyjä 24.11. pidettävään Petra Ollin maailmanmestaruusjuhlaan riippumatta siitä, voittaako hän kilpailun vai ei. Onkohan varaus jo tehty?

Muutama viikko sitten Puoli seitsemän -nimisessä tv-ohjelmassa elämäntarinaansa valotti näyttelijä, muusikko Jussi Lampi. Hän muisteli nuoruusvuosiaan, jolloin soitti trumpettia Lappajärven puhallinorkesterissa ja kotona paukutti rumpuja. Kraatterijärven rannoilta on maailman estradeille ponnistanut myös Stratovariuksen solisti Timo Kotipelto. Hän on aina muistanut kotipitäjänsä, jonne on paluumuuttanut.

Yleisurheilun ystävät tietävät Jere Övermarkin ikätoverin Elmo Savolan, joka on lahjakas kymmenottelija ja edusti Suomea Berliinin MM-kisoissa. Kiinnostava on myös Helsingin katolisen kirkon papin Tuomas Nyyssölän tarina. Hän kertoi Ilkassa 29.10.2018 polustaan, joka on johtanut Tarvolasta Rooman kautta nykyiseen tehtävään.

Mistä näitä lahjakkaita ihmisiä pieneen pitäjään siunaantuu?

Varmasti kyse on paitsi hyvistä geeneistä myös kovasta työstä ja läheisten antamasta tuesta. Lappajärveläiset saavat olla ylpeitä kotiseutuaan tyylikkäästi edustavista pr-henkilöistä. Moista kattausta kadehtii moni suurempi paikkakunta.

Saila Collander