Kolumni: Kovin on synkkää

Syksyinen sää on ollut masentavan hämärää jo viikkojen ajan. Toisaalta voimme lohduttautua sillä, että leuto sää säästää energiamenoissa. Kaikkiaan ollaan noin kuukausi edellä vuoden kiertokulkua, sillä säät ovat nyt niinkuin ne ovat tavallisesti lokakuussa tähän aikaan.

Synkältä näyttävät myös Vimpelin osalta talouden näkymät. Kunta sai taloutensa jonkinmoiseen reilaan parina viime vuonna, mutta nyt näyttää väkisin tulevan miinusmerkkinen tilinpäätös.

Pääasiassa tämä johtuu valtion päätöksistä valtionapujen suhteen ja useimmat kunnat ovat saman ilmiön edessä. Onneksi kunnassa ehdittiin tehdä uusia investointeja asukkaiden eduksi.

Yksi tärkeimmistä on Kaarisilta, joka yhdistää Tuohiperän ja Rantakylän kaksoiskyläksi.

Toinen tärkeä asia on Vieresniemen saunan uusiminen. Sen käyttöhän on ollut talvisaikaan todella vilkasta ja lisääntyy varmasti, kun saadaan kunnon tilat. Ventilän risteyksen kiertoliittymän tekokin näyttää nytkähtävän eteenpäin. Saataisiinpa vielä kunnon kunnanjohtaja, niin ei tilanne toivoton ole.

Synkästä kelistä puheenollen: kannattaa muistaa iltapimeässä heijastin, kun tiellä liikutaan. Paljon ovat yleistyneet huomioliivit, mutta heijastinta tarvitaan lisäksi. Huomioliivin vaa´assa olevat heijastinnauhat ovat aivan paikallaan olevia, kun ihminen liikkuu. Ne häipyvät jonnenkin muiden heijastavien asioiden joukkoon. Siksi heiluvan, liikkuvan heijastimen havaitsee paljon kauempaa.

Voidaan yhtyä takavuosien iskulauseeseen: Hei, heijastin heilumaan!

Teuvo Mäkelä