Kolumni: Metsällä uusmerkitys

Metsä on viime aikoina noussut suureen arvostukseen myös aikaisemmista käytännöistä poikkeavilla tavoilla. Lehtimäkeläinen taiteen maisteri Antti Hintsa on pitänyt valokuvataiteen näyttelyitä Alajärvellä, Soinissa ja Vimpelissä. Hän on haastatellut henkilöitä ja kysellyt, mitä metsä heille merkitsee. Joihinkin metsäkuviin haastateltava on päässyt mukaan.

He ovat edustaneet metsään liittyviä ammattikuntia, kuten metsuri, metsätoimihenkilö, luontokuvaaja, metsänomistaja ja erämies. Kuvia löytyy Kotini on metsä -nettisivustolta. Ehkäpä näistä aineistoista joskus vielä saadaan kirja julkaistuksi. Niin upeita taidekuvat ovat.

Pitää mennä kauas, että ymmärtää metsän tosimerkityksen kunnolla.

Japanilaiset ovat oivaltaneet asian ja perustaneet muutama kuukausi sitten Metsä village -nimisen puiston. Se sijaitsee tunnin matkan päästä Tokiosta Hannon kaupungissa. Metsä villagesta löytyy iso halli, jossa on ravintoloita ja kauppoja. Niissä on myytävänä nettikuvien perusteella mm. karjalanpiirakoita. Kyltit on osittain suomeksi kirjoitettu! Liikennetolppaan on merkitty etäisyys Helsinkiin.

Ihan vähäisestä hankkeesta ei olekaan kyse, sillä maaliskuussa samaiseen suomalaistyyppiseen maalaismaisemaan perustettiin myös Muumipuisto.

Pienelle järvelle saa ostaa lippuja venekyytiä varten ja soutaa Muumipuistoon. Ja näkyypä järven rannassa olevan maisemaan oikein hyvin sopiva punainen tupa. Netistä löytyy paljon tietoa Metsä villagesta ja You tubesta saa katsella neljän minuutin ajan tätä idän ihmettä.

Annikki Ojala