Kolumni: Mielenkiintoisia uusia alkuja

Joissain kunnissa ja joillekin ihmisille uusia alkuja tulee tiheämmin kuin toisille. Aloitin toimittajan työt 15 vuotta sitten. Töitä olen tuon ajan tehnyt kahdelle työnantajalle. Aluksi tein paikallislehtityötä uutisoiden lähes pelkästään Vimpelin asioista. Silloin kuntaa johti Jyri Mäntylä. Viiteentoista vuoteen Vimpelissä on laskujeni mukaan mahtunut seitsemän kunnanjohtajaa, jos huomioidaan myös pitkät viransijaisuudet. Vertailun vuoksi sanottakoon, että Alajärvellä on ollut kaksi kaupunginjohtajaa. Eli vaihtuvuutta on Vimpelissä piisannut.

Tuorein kunnanjohtajavaali Vimpelissä käytiin ennen joulua. Tehtävään valittu Sami Gustafsson, 28, on sotatieteen kandidaatti ja yliluutnantti ja suorittaa parhaillaan oppilasupseerina maisterin tutkintoa Maanpuolustuskorkeakoulussa. Työt Vimpelissä hän aikoo aloittaa maaliskuussa

Valinta oli takkuista, niin kuin Vimpelissä on viime aikoina päätöksenteko meinannut olla.

Valtuusto jakaantui käytännössä kahtia. Jos ajattelen asiaa vimpeliläisenä, olisin toivonut, että kunnanvaltuusto olisi saanut aikaan lähes yksimielisen päätöksen. Tällainen selkeästi kahtiajakautunut valtuusto ei valitettavasti lupaa kovin hyvää työrauhaa uudelle johtajalle.

Toimittajana voin onneksi ajatella toisinkin. Kunnallispolitiikan seuraaminen on loputon työsarka ja tärkeä tehtävä. Ikinä ei pitäisi unohtaa, että meidän asioitahan kunnissa hoidetaan ja meidän verovaroilla. Minullakin on edessäni uusi alku. Olen palannut vanhempainvapaan jälkeen töihin.

Vuodesta 2007 lähtien työpanokseni on näkynyt lähinnä Ilkan sivuilla, tästä eteenpäin myös täällä Järviseudussa ja lehden verkkosivuilla.

Valmiina ollaan!

Johanna Kataja