Kolumni: Omannäköinen puutarha

Ulkona kävellessäni huomasin, että monissa paikoissa narsissit ja tulppaanit kukkivat hienosti.

Osa ihmisistä aloitti jo pihatyöt hyvissä ajoin. He lisäsivät multaa, istuttivat uusia kukkia ja leikkasivat nurmikoita.

Jos puutarhassa ei tee mitään, kukat kärsivät, nurmikko vaan kasvaa ja lopussa piha näyttää joutomaalta.

Lenkillä on mukava katsella kauniita pihoja. Mutta jokaisella on oma ajatuksensa siitä, millainen on kaunista.

Esimerkiksi osa japanilaisista ajattelee, että Kiotossa oleva vain hiekasta ja kivestä tehty piha on se kaunein. Tuossa kivipuutarhassa ajatellaan, että asennettu kivi on vuori ja hiekasta muodostuu jokia.

Mutta myös tämän pihan tarkoitus on, että vierailijat voivat käyttää mielikuvitustaan vapaasti. Tämä on viisas keksintö, koska näistä yksinkertaisista materiaaleista voi saada hienoja teoksia.

Kuitenkin itse pidän enemmän kukkamaasta. On myös ihana nähdä, kun puutarha kasvaa ja joka vuosi piha muuttuu vähän erilaiseksi.

Pihan kauneus riippuu siitä, kuinka hyvin sitä hoidamme. Voi olla, että tulevaisuudessa robotti tekee kaikki pihatyöt. Mutta ymmärtääkseni tällä hetkellä ne eivät ole tarpeeksi kehittyneitä.

Joten tänä kesänä minun täytyy vielä itse tehdä oleskelutila takapihalle. Kun se valmistuu, haluan istua heti siellä ja juoda jääteetä auringon alla. Samalla voi nauttia, kun taivaalla linnut visertää.

Mukavaa kesää lukijoille!

Shuhei Yamaguchi