Kolumni: Osallistumalla vaikutat ja opit

Vastaanottaessaan luottamustehtävän, voi olla varma, että matkan varrella tulee kokeneeksi paljon ja ennen kaikkea oppii uutta joka päivä. Luottamustehtäviä paetaan, ei haluta sitoutua. Uuden oppimisen kannalta, ja mielestäni ajan tasalla pysymisen kannalta, on suorastaan etuoikeus päästä haastamaan itseään ja kasvattamaan henkistä pääomaansa luottamustehtävien kautta.

Nyt kun eletään aikaa, jolloin yhdistysten syyskokoukset lähestyvät, kannattaa rohkeasti mennä vaikuttamaan yhteisten asioiden hoitamiseen.

Yrittäjäyhdistyksen viikko on ollut hyvin monimuotoinen. On oltu mukana yrittäjien kirkkopyhässä. On tehty yrittäjyyskasvatusta yläkoululla. Käyty vierailemassa paikkakunnalle tulleessa uudessa yrityksessä. Vierailtu onnittelukäynnillä yhdistyksen jäsenyrityksessä. Järjestetty yrittäjäpäivän kunniaksi yhteinen aamupalatilaisuus. Keskusteltu yrittäjien ja kaupungin edustajien kanssa Alajärven kaupan tilasta ja tulevaisuudesta. Juhlittu 80-vuotiasta Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät ry:tä ja osallistuttu Suomen Vuoden kyläksi valitun Luoma-ahon kyläjuhlaan. Hienoja kohtaamisia, uusia tuttavuuksia ja ajatuksia herättäviä keskusteluja. Opittu paljon uutta.

Yrittäminen ja yrittäjyys kasvaa koko ajan. Tulevaisuustutkija Ilkka Halava toteaa, että menemme kohti yrittäjyyttä rakenteellisesti. Itsensä työllistäminen lisääntyy. Yrittäjyydestä tulee vapauden symboli. Voin siis todeta, että yrittäjäyhdistystä tarvitaan jatkossakin ja sinä yrittäjä olet tervetullut hoitamaan yhdessä yrittäjien edunvalvontatehtävää.

Kirsi Kujala