Kolumni: Purkamista ja uuttakin

Korona on vaikuttanut ja vaikuttaa vieläkin jokaisen ihmisen elämään.

Suomalaiset ovat noudattaneet tarkoin viranomaisten ohjeita, eikä tilanne ole päässyt ryöpsähtämään pahaksi. Muuan tutkija totesi, että Ruotsilla ei ole kriisitietoisuutta, jota taas suomalaisilla on peruna sodista.

Suomen viranomaisten korona-hoito on ollut pääosin onnistunutta, mutta yli 70-vuotiaiden sulkeminen aktiivisesta yhteiskunnasta ei ollut oikea ratkaisu.

Vimpelissä päästään edes lähelle normaalia, kun pesäpallopelit taas alkavat. Kaikki suuret kesätapahtumat on Suomessa tälle vuodelle menetetty, mutta paikallisesti pesäpallon paluu nostaa ihmisten mieltä.

Niin siitä purkamisesta ja rakentamisesta. Vimpelin keskustasta hävisivät vanha päiväkoti ja paloasema. Varsinkin paloasema on ollut jonkinmoinen maamerkki kuntalaisille. Vielä purkuaan odottaa vanha kirkkoherranvirasto, kunhan seurakunta löytää varat purkamiseen.

Valtion rahoitus ei ole kohdellut Vimpeliä mitenkään avokätisestii valtionosuuksien osalta.

Mielenkiintoinen ja positiivinen asia oli rahoituksen myöntäminen liikuntahallin peruskorjaukseen. Talo on ollut kovassa käytössä reilun 20 vuoden ajan. Eli oli jo aikakin päästä hallia uusimaan.

Vimpelillä olisi montakin kohdetta, joihin valtion apua tarvittaisiin. Ventilän liikenneympyrä odottaa yhä toteutustaan, eikä sen valmistumiseen usko ennen kuin näkee. Hietojanlahden ruoppaus odottaa toteutumistaan.

Keskustassa tai sen tuntumassa odottaa moni rakennus purkajia. Kunta voisi jollain tavalla kirittää niiden poistamista, sillä eivät ne kyläkuvaa kaunista. Pakkokeinoja purkamiseen tietysti on, mutta niitä ei mielellään käytetä.

Teuvo Mäkelä