Kolumni: Sedän kanssa reissussa

Pitkästä aikaa Suomen kesä oli lämmin ja aurinkoinen. Oli paljon mukavampi liikkua ja matkustella sellaisessa säässä.

Viime kesältä jo perinteeksi muodostunut setäni järjestämä yllätyslomamatka oli tänäkin kesänä.

Meillä oli eri kohteet kuin viime kesänä ja tällä kertaa minulle sentään kerrottiin, mitä on luvassa. Viime vuonna ei paljastettu mitään etukäteen.

Oli sunnuntai-iltapäivä, kun setä soitti, että pakkaa laukku, niin lähdetään matkalle. Lähdimme aluksi Jyväskylään, jossa olimme tätini ja hänen miehensä luona yötä. Jatkoimme porukalla matkaa Tampereelle Särkänniemeen ja yön olimme Härmälän leirintä-alueella teltassa. Seuraavana päivänä kävimme muun muassa Loimaalla Suomen maatalousmuseo Sarkassa.

Matka jatkui Hankoon, jossa on kuvattu elokuva Kesäkaverit. Kiertelimme siellä sataman ja uimarannat kävellen. Näimme monia paikkoja, joita elokuvassa näkyy.

Hanko on hieno ja kaunis kaupunki vanhoine rakennuksineen, suosittelen. Yön olimme teltassa Silversand-leirintäalueella.

Härmälän ja Silversandin leirintäalueilla kiinnitin huomion esteettömyyteen: molemmat sopivat hyvin myös liikuntarajoitteisille, pisteet siitä.

Leirintäalueilla maastot olivat hyvin tasaisia, portaita oli muutamia ja ne olivat matalat. Kahvioon ja suihkutiloihin oli pyörätuoliluiskat. Suihkutiloja löytyi niin isoja kuin pieniä; isoihin mahtuu pyörätuolillakin.

Matkustelu avartaa aina. On mukava huomata, miten Suomesta löytyy paljon hyviä lomakohteita.

Tuomas Sillanpää