Kolumni: Soinin juhlavuosi vauhdissa

Ensimmäinen neljännes Soinin juhlavuodesta on takana.

Alku on ollut vauhdikas ja kesää kohti mentäessä vauhti vain kiihtyy.

Juhlavuosi avattiin kunnantalolla kahvitarjoilulla ja paneelikeskusteluilla.

Avauksen jälkeen melkeinpä viikoittain on ollut erilaisia Soini 150 -teemaan liittyneitä tapahtumia, joita ovat järjestäneet kunta, seurakunta sekä seurat ja yhdistykset.

Juhlavuosi sekä rohkaisevat tiedot kuntataloudesta ja yritysmaailman hyvä vire ovat luoneet positiivista ilmapiiriä kuntaan.

Soini — luonnostaan huipulla -tunnuslause ja siihen liittyvä graafinen ilme ovat nyt osa Soinin virallista kuntaimagoa. Juhlavuosi toi Kuninkaanjoki-sarjan tekstiilituotteet ja Soini-korut soinilaisten ja matkailijoiden saataville.

Juhlavuosi jäänee historiaan tapahtumien lisäksi myös kilpailujen, Soini-tutkimusten ja hankkeiden vuotena. Tavoitteet ulottuvat kuntalaisten hyvinvoinnista Soinin kunnan yleiseen tunnettuuteen.

Juhlavuotena eri toimijoiden yhteistyön merkitys korostuu.

Pienessä kunnassa tapahtumajärjestäjien talous- ja henkilöresurssit ovat hyvin rajallisia. On tärkeää välttää tarpeettomia päällekkäisyyksiä. Samanaikaiset tapahtumat syövät myös toistensa yleisöä.

Järjestäjien kannattaa siten mahdollisimman varhaisessa vaiheessa sopia keskenään aikatauluista ja ilmoittaa tapahtumat kunnan nettisivujen kalenteriin.

Tehokas ja oikea-aikainen tiedottaminen on avain onnistuneeseen tapahtumaan.

Aarre Löytömäki