Kolumni: Talkootyön huippua

Vimpelin Lakeaharjulle aikaansaatu kylätalo edustaa talkootyön huippua. Kouheroisen päärakennuksen saaminen ja pystyttäminen Lakeaharjulle on suururakka. Mihin kaikkeen taloa lopulta tullaan käyttämään, on vielä tietysti hakemisessa, mutta puitteista ei ainakaan suosio jää kiinni. Hattua on nostettava kyläseuralle.

Kuntavaalit käytiin ja lopulta ilman suurta dramatiikkaa, vaikka vaalipäivää jouduttiin siirtämäänkin. Kesä ei ole parasta mahdollista aikaa selvittää kunta-asioita, mielenkiinto on hieman muualla. Luottamushenkilöpaikat on kuitenkin jaettava, olisi sitten vaikka hellekesä. Vimpelin osalta ei suuria muutoksia liene tulossa. Haloo Vimpelistä tuli suurin ryhmä, joka saa puheenjohtajan paikan. Tosin se oli sillä, vaikka keskusta oli suurin ennen näitä vaaleja.

Näin loma-ajan alkaessa tulee huomiota kiinnittäneeksi siihen, miten englannin kieli on vallannut pienten paikkakunntien liikeyritykset. Kahvio-sana ei enää kelpaa, kyllä sen pitää vähintään olla Coffee shop, vähäinenkin kauppakeskittymä on Center ja esimerkkejä löytyy.

Pallopeleissä ei loppuotteluita vaan playoffsit, ei puhuta aikalisästä vaan otetaan time out, toiminnanjohtaja on GM, ei ole esityslistaa vaan ollaan niin agendalla. Näin suomenkielestä on häviämässä monta hyvää ilmaisua joutavien englanninkielen matkimisten takia.

Vimpelissä julistettiin jo syksyllä nimikilpailu uuden intervallirakennuksen nimeksi. Tuloksia ei ole vieläkään julkaistu, mutta kuuleman mukaan vahvoilla on nimi Vindala Rehabilition Center. Meinasin olla kirjoittamatta koronasta, mutta jalkapallointoilijoiden Pietarin reissu näyttää tuoneen niin paljon uusia tartuntoja, että Suomen kesä voi vielä olla uhattuna kesätapahtumien suhteen ja se olisi todellinen pettymys.

Ei näköjään vieläkään oteta koronaa tosissaan.

TEUVO MÄKELÄ