Kolumni: Tervetuloa Soinin kesään

Nyt kun aurinkokin lämmittää, on monella mielessä matka mökille ja mummolaan. Toivotan kaikki Soinin kesäasukkaat tervetulleeksi ”kotiin” tapahtumien kesässä.

Kesäsoinilaisten tapahtumassa Kuninkaantalolla 27.6. kisataan kesäsoinilaisten saappaanheiton mestaruudesta. Kannattaa tutustua myös sodan historiaan Kuninkaantuvan näyttelyssä Multiantie 27 C, eli kunnantalo 2, joka on avoinna kello 12-20, sisäänpääsy 5€/3€.

Soinin perinteiset yrittäjien kesämarkkinat kutsuvat liikekeskuksen piha-alueelle 20. heinäkuuta. Torimyyjät, kirkonkylän kaupat ja ruokaravintolat palvelevat asiakkaitaan paikallisissa liikkeissä hyvillä markkinatarjouksillaan. Kruununhäät ovat yhteistalolla samalla viikonlopulla.

Vehun-kaupungin konsertit kutsuvat kuuntelemaan maan huippuartisteja pitkin kesää ja Hautakylän iltamat 5.7 kokoavat yleisöä pitäjänrajojen ulkopuolelta. Myös Kukonkylän, Laasalan ja Hankarannan hienot uimarannat ovat kaikkien käytössä.

Näillä tapahtumilla on myös sosiaalinen merkitys, nähdään monet ystävät ja kuullaan vuosien tapahtumat.

Soinissa on kesällä lukuisia kulttuuri- ja liikuntatapahtumia sekä seurakuntien järjestämiä tapahtumia, joihin kaikki olette tervetulleita.

Toivottavasti monet kesäasukkaat haluavat muuttaa ympärivuotiseksi asukkaaksi Soiniin. Siihen kunnalla varmaankin on monenlaisia apuja tarjolla. Myös paikkakunnan yrittäjät ovat halukkaita auttamaan työpanoksessa. Monilla alueen yrityksellä on hyvistä työntekijöistä suoranaista pulaa.

Tervetuloa kesään, maakunnan huipulle.

Leo Takala

Soinin Yrittäjien puheenjohtaja