Kolumni: Työtä kyllä riittää tekeville

Työvoimatilastot tulivat äskettäin julki ja Vimpelin tilanne oli työttömyyslukujen valossa Etelä-Pohjanmaan paras.

Vimpelin työttömyysprosentti oli tasan viisi. Sehän tarkoittaa lähes täystyöllisyyttä, sillä yleisesti katsotaan, että mikäli prosentti on kolmen pinnassa, se tietää täystyöllisyyttä.

Vimpelin etuna on runsas työpaikkamäärä, tosin työpaikkojen monipuolisuus ei välttämättä ole erinomainen. Täällä on runsaasti metallialan työkohteita, mutta naisille ei töitä samassa mitassa riitä. Täältä löytyy myös kohtuullisen hintaisia vuokra-asuntoja ja myynnissä olevia omakotitaloja perin edulliseen hintaan. Näistä pluspuolista huolimatta väestön väheneminen on nopeaa. Palvelut myös kaikkoavat kauemmaksi ja nämä vaikuttavat väestön viihtymiseeen paikkakunnalla.

Varsinainen trendi on eläkeläisten muutto Seinäjoelle.

Tähän syynä lienevät hyvät liikenneyhteydet etelään ja terveyspalveluen lähellä olo. Asuntojen hinnat tosin ovat Seinäjoella nousseet hyvinkin rivakasti.

Viimeaikoina on tullut tietoa siitä, että erilaiset urheiluseurat tarjoavat kausikortteja kirjastosta lainattavaksi. Oikein hyvä idea siihen, että ihmiset pääsevät tutustumaan uusiinkin lajeihin ja mahdollisesti sitten käymään tilaisuuksissa useammankin kerran. Vimpelin Vetokin on liittynyt tähän systeemiin mukaan. Vimpelin ja lähikuntien kirjastoihin on tulossa kausikortteja, joilla pääsee Vedon superin peleihin. Taloudellisen pohjan tähän antaa Pohjalaista vetovoimaa-hanke.

Saarikentän yhteyteen suunniteltu Kuntalaisten olohuone -hanke on saanut mielenkiinnon heräämään. Paljon on esillä ollut Saarikentän pääsilta.

Siinä kannattaa katsoa rakentamisen lopputulos, ennen kuin lopullista arviota asiasta annetaan.