Kolumni: Yhdessä tehden

Marraskuun ensimmäisenä päivänä Alajärven keskustassa sijaitseva Paavolantorin kauppakeskus kuhisi jos jonkin näköistä mörköä!

Käytävillä ja kaupoissa oli väkeä tungokseen asti. Lapsiperheet olivat liikenteessä sankoin joukoin. Lapset ja kauppiaat olivat pukeutuneet mörköillan teeman mukaisesti. Jokaisen kasvot loistivat kuin ”Naantalin aurinko”. Tätä iltaa oli odotettu. Yhdessä tekemistä ja hassuttelua.

Aina ei elämän tarvitse olla niin vakavaa. Katsellessani sitä ympärilläni tapahtuvaa hyörinää, vaivuin ajatuksissani siihen, että paikkakuntamme tarvitsee enemmän tapahtumia pienten lasten perheille.

Joulu lähestyy ja kaupan kehittämisryhmän ideoimat markkinatapahtumat jatkuvat. Kansainvälistä Black Friday päivää ja perinteistä Joulunavausta vietetään samana päivänä, eli perjantaina 29.11.2019. Kauppiaat panostavat suurten alennusten ja mielettömien etujen päivään.

Tehkäämme siis jouluhankinnat oman paikkakunnan kaupoista niin pitkälle, kuin se vain on mahdollista. Näin varmistamme sen, että meillä on jatkossakin tarjota kattavat palvelut sekä omille että naapurikuntien asukkaille.

Joulua ajatellessa, tulee väistämättä mieleen kotimainen, lähellä tuotettu puhdas ruoka. Suomalaisen maanviljelijän kasvattaman ruoan voin hyvillä mielin kattaa joulupöytään, eikä siitä tarvitse kokea minkäänlaista ilmastoahdistusta. Ylpeänä nostan Pohjanmaalla tuotetun joulukinkun, ”juhlapöydän kunkun” pöytääni.

Kirsi Kujala