Kolumni: Yrittäjä on päivänsä ansainnut

Tänään Yrittäjän päivänä 5.9. Suomen lippu on nostettu salkoon yrittäjien kunniaksi. Valtakunnallista yrittäjän päivää on vietetty vuodesta 1997 lähtien. Päivä on muistutus ja kunnianosoitus yrittäjien tekemälle työlle osana suomalaista yhteiskuntaa.

Merkkipäivän tavoitteena on myös kannustaa nuoria yrittäjähenkisyyteen. Suomessa elää tällä hetkellä yrittäjämyönteisin nuorten sukupolvi. Nuorille yrittäjäksi ryhtyminen ei ole enää niin suuri päätös kuin vanhemmille sukupolville. Nuoret eivät ajattele, että yrittäjyyden pitäisi olla loppuelämän ratkaisu. Digitalisaatio ja kansainvälistyminen on luonut ja luo jatkossakin monia mahdollisuuksia, joita ei osata tällä hetkellä edes ajatella. Moni nuori perustaa yrityksen harrastuksen pohjalta, esim. tubettajat ja bloggaajat.

Tällä hetkellä Suomessa n. 90 % yrityksistä on alle 10 hengen yrityksiä ja yksin yrittäjien määrä kasvaa koko ajan. Tulevina vuosina kymmenet tuhannet nykyiset tulevat jäämään eläkkeelle ja he tarvitsevat yrityksilleen jatkajia. Nuoria yrittäjiä siis tarvitaan. Jos sinulla on palava halu toteuttaa unelmaasi ja luoda uutta, yrittäjyys on varteenotettava vaihtoehto. Jos lisäksi uskot ideaasi ja olet valmis työskentelemään sen eteen, oma yritys on hyvä tapa turvata työsi. Suomi tarvitsee yrittäjiä ja yrittäjähenkisiä ihmisiä.

Toivotan kaikille yrittäjille onnea ja menestystä! Kiitos rohkeudestasi olla yrittäjä ja seurata omaa kutsumustasi. Olkoot yrityksesi menestyksekäs, tuottoisa ja sellainen paikka, jossa voit toteuttaa itseäsi.

Kirsi Kujala