Linja-autoyhteydet heikolla tolalla

Pääseekö Lehtimäeltä enää juuri minnekään julkisilla kulkuvälineillä? Heikolta näyttää. Kuluneen kesän aikana vain viikonloppuisin on ollut mahdollista matkustaa esimerkiksi Seinäjoelle, arkipäivinä ei sitäkään. Kymmeniä vuosia liikennöinyt Töysän Linja loppui johtuen vähäisistä matkustajamääristä koronapandemian aikana, ja siihen loppui hyvin tärkeä linja monille lehtimäkeläisille ja soinilaisille. Tuleeko mitään tilalle?

Julkisia kulkuvälineitä käyttävät ovat joutuneet pähkäilemään, miten pääsisi asioille Seinäjoelle, Ähtäriin, Alajärvelle, Kuortaneelle tai Soiniin.

Polkupyörällä polkemiseen matka on liian pitkä huonokuntoisille ja ikäihmisille ja eivät nuoremmatkaan helpolla ole päässeet. Ei polkupyörän tarakalle matkalaukut mahdu.

Ystäväapuun on jouduttu turvautumaan, monilla on onneksi henkilöauto ja auttamishalua. Taksikyyti on liian kallista, jos vain asioille on menossa, mutta sairaskyydit ovat sitten asia erikseen, hyvä että niitä sentään on.

Olisikohan nyt jotain helpotusta näkyvissä kun koulut ovat alkaneet.

Ainakin yhtenä iltapäivänä näin uuden Jousmäen linja-auton ajelemassa Keskikylässä ja sen opastetaulussa luki LEHTIMÄKI.

Jospa naapurikuntiin pääsisi nyt kulkemaan edellyttäen, että siellä olisi vietettävä koko päivä, kunnes koulut loppuvat ja lapset pääsevät matkustamaan koteihinsa. Samalla kyydillä koululaisten kanssa sitten takaisin kotiin.

ANNIKKI OJALA