Anna arvoa helppoudelle

Selasin mielenkiinnosta muutamien eteläpohjalaisten kuntien nettisivuja. Näin lomakauden kynnyksellä olin kiinnostunut siitä, miten kunnat markkinoivat omia majoitus- ja matkailukohteitaan. Kirjo oli melkoinen.

Kuntien sivuilta on kyllä melko helppo löytää matkailuun liittyvä linkki. Se, mitä tuon linkin takaa löytyy, vaihteli hurjasti. Esimerkiksi Kurikan kaupungilla linkin takaa pääsi selailemaan matkailuesitteen pdf-versiota. Se oli kyllä visuaalisesti kaunis, mutta käyttäjänä minua häiritsi se, että kyse oli tosiaankin paperisen esitteen näköisversiosta eikä siinä ollut klikattavia linkkejä.

Jokainen omatoimimatkailija tietää, että sopivaa majoitusta tai ruokapaikkaa netistä etsiessä saa helposti tuhraantumaan tunnin jos toisenkin.

Itse arvostan etsimisen ja maksamisen helppoutta. Mikään ei tympäise yhtä paljon kuin se, että majoitusta esitellään huonolaatuisilla kuvilla, varustetason kuvaukset ovat epämääräisiä eikä hintatietoja löydy mistään. Jos varaus pitää lisäksi tehdä puhelimitse, on hyvin todennäköistä, että minä etsin majoitukseni muualta.

Muutamilla eteläpohjalaisilla kunnilla on omat matkailusivustonsa. Esimerkiksi Lapuan tarjonnan löytää helposti visitlapua.net-osoitteen kautta. Ne ovat sekä matkailijalle että paikkakuntalaiselle käteviä sivuja, sillä sieltä löytyy niin majoitus, nähtävyydet kuin ajankohtaiset tapahtumatkin.

Entäpä sitten Järviseudun matkailusivustot: kehittämistä piisaa. Tietoa kyllä löytyy, mutta ongelman on sama kuin monessa muussa kunnassa eli sivut eivät ole erityisen houkuttelevan näköiset. Myös yrittäjien kannattaa hoksata se, että ilman kunnollisia nettisivuja, yrityksesi ei ole olemassa.

Ella Nurmi