Mennään messuille

Ylihuomenna lauantaina Alajärven jää- ja tennishallin ympäristössä tapahtuu. Vuodesta 2012 lähtien järjestetyt Asumista ja hyvinvointia -messut ovat jälleen Alajärvellä.

Sari Heinilä kirjoitti Järviseutu-lehden pääkirjoituksessa kolme vuotta sitten, kun messut olivat edellisen kerran Alajärvellä, että messut on tuottanut toimivan kolmen kunnan yhteistyömallin. Alueen virkailijoiden ja hanketoimijoiden työn ja yhteen hiileen puhaltamisen ansiosta Järvi-Pohjanmaan messut ovat melkoinen menestystarina.

Naapuriseutukunnassa asuvan näkökulmasta katsottuna ei voi kuin ihailla yhteistyötä. Vuorovuosina eri paikkakunnilla järjestettävä tapahtuma luo yhtenäisyyttä alueen kuntien välille.

Messujen onnistuminen vaatii hyvät puitteet, jotka houkuttelevat näytteilleasettajia mukaan omine messuosastoineen. Alajärven jäähalli ja tennishalli tarjoavat sellaiset ja näytteilleasettajia onkin tulossa paikalle mukavasti.

Mielenkiintoiset osastot houkuttelevat puolestaan yleisöä, jota ilman messut eivät olisi messut. Jo ensimmäisistä, Vimpelissä järjestetyistä Asumista ja hyvinvointia -messuista lähtien järviseutulaiset ovat olleet ahkeria messukävijöitä. Toivottavasti niin on myös tänä vuonna. Toivottavasti kävijöitä tulee myös järjestävän kunnan ulkopuolelta. Silloin kyse on todellisesta, kuntarajat ylittävästä seutuyhteistyöstä.

Ella Nurmi