Valtuuston tilinpäätös

Runsas neljä vuotta toiminut Alajärven kaupunginvaltuusto kokoontui maanantaina viimeisen kerran. Kokouksen päättyessä päättyi samalla myös valtuustotyöskentely lähes puolella valtuutetuista, ainakin väliaikaisesti.

Huhtikuisissa kuntavaaleissa valittujen uusien valtuutettujen joukossa on keltanokkia, mutta myös vanhoja konkareita. Valtuuston työskentely tuleekin varmasti muuttumaan siitä, mitä se on kuluneet neljä vuotta ollut.

Muutos antaa aina mahdollisuuden tarkastella mennyttä ja tutkailla tulevaa. Uudet ihmiset tuovat väistämättä tullessaan jotain uutta, mutta myös jatkavien on hyvä tutkailla omia tekemisiään ja pohtia, onko jossain kohtaa syytä himmata, lisätä vauhtia tai peräti vaihtaa suuntaa.

Väistyvä valtuusto on jättänyt seuraajalleen perinnön, josta on melko helppo jatkaa. Lähivuosina kuntakentällä tulee maakunta- ja sote-uudistuksen myötä tapahtumaan paljon, mutta Alajärven talous on sentään kohtuullisessa kunnossa. Tiukat säästökuurit ovat toivottavasti toistaiseksi taaksejäänyttä elämää ja nyt on varaa investoidakin. Suuria hankkeita on jo meneillään, mutta varsinkin tulossa. Niissä riittää valtuutetuille miettimistä. Jo ensimmäisten toimintakuukausien aikana valtuuston pohdittavaksi tulevat myös kouluasiat.

Isot asiat vaativat valtuustolta päätöksentekokykyä. Toivottavasti uusi valtuusto löytää heti ensimetreistä lähtien yhteisen sävelen, jonka tahdissa Alajärveä on hyvä kehittää.

Ella Nurmi