Aika isoille investoinneille

Järviseutu-lehti kertoo tänään Yrittäjän päivänä erityisen merkittäviä yritysuutisia Alajärveltä.

Mäkelä Alu tiedotti viime viikolla 13 miljoonan euron investoinneista, joista 10 miljoonaa on kohdistunut Alajärvelle ja kolme miljoonaa Kuusankoskelle, mikä edustaa yrityksen uutta toimintamallia. Mäkelä Alu työllistää Luoma-aholla 300 henkilöä.

Mäkelä Alun hallituksen puheenjohtaja Petri Mäkelä toteaa, että investoinnin taustalla on rakennusteollisuuden markkinoiden positiivinen kehitys ja asiakastarpeiden kasvu. Investoinnin kautta yritys haluaa parantaa asiakkaiden kilpailukykyä markkinoilla.

Vielä nuoria alajärveläisiä yrityksiä edustava Hoisko CLT teki viime viikolla maahantuontisopimuksen kahden pohjoisnorjalaisen rakennusalan yrityksen kanssa. Viereisessä uutisessa kerrotaan, että mahdollisuudet ovat nyt pitkäaikaiseenkin yhteistyöhän.

Kolumnissa Alajärven Yrittäjien puheenjohtaja Kirsi Kujala toteaa, että Suomessa elää tällä hetkellä yrittäjämyönteisin nuorten sukupolvi. Hän arvioi, että digitalisaatio ja kansainvälistyminen tuovat mahdollisuuksia, joita vielä ei tiedetä. Yrittäjien ajankohtaiset asiat ovat tänään esillä jo heti aamusta, kun aiheesta Apua arjen aivotyöhön ja eväitä uupumuksen estoon luennoi työterveyspsykologi Outi Reinola-Kuusisto. Tapahtuma on yrittäjäyhdistyksen Hyvinvointi Aamiainen. Illalla paneelikeskustelussa yrittäjät saavat kaupungin edustajilta vastauksia esittämiinsä kysymyksiin.

Sari Heinilä