Aisapari ry juurtui alueelle

Matkailua Alajärven Aalloilla -hankkeen aikana kehitetään ympärivuotisen kulttuurimatkailun mahdollisuuksia ja toteutetaan ”pilottimaisesti” Villa Väinölän käyttösuunnitelmaa. Näin todetaan nyt 20-vuotisjuhlavuottaan viettävän Aisapari ry:n monipuolisella verkkosivustolla. Alajärven matkailuhanke on yksi parhaillaan meneillään olevista Aisaparin rahoittamista kehittämishankkeista.

Härmänmaan ja Järviseudun alueen kehittämisyhdistys ry:n perustamiskokous oli Kauhavalla huhtikuussa 1999. Kehittämisyhdistyksen tie ei ole ollut helppo, sillä ei ole yksinkertaista toimia kulttuuritaustaltaan erilaisilla Järviseudun ja Härmänmaan alueilla. Kaksi vuosikymmentä on kuitenkin tehnyt sen, että Aisapari ry on juurtunut alueelle. Tietoisuus sen vaikuttamismahdollisuuksista EU-ajan toimijana, rahoittajana ja maaseudun aktivoijana on hyvällä tasolla.

Leader-ryhmäksi Aisapari valittiin vuonna 2001. Paikalliset toimijat ja alueen asukkaat pääsivät näin itse hakemaan rahoitusta ja toteuttamaan omia kehittämisideoitaan.

Juhlavuonna Aisaparin tavoite on osoittaa, kuinka toiminta ja rahoitetut hankkeet näkyvät ja vaikuttavat alueen kunnissa.

Juhlan kunniaksi yhdistys haastaa #aisapari20 -kuvakilpailuun Instagramissa, Facebookissa tai sähköpostilla. Kilpailun tavoite on tuoda esiin Aisaparin alueen, eli Alajärven, Evijärven, Kauhavan, Lappajärven, Lapuan ja Vimpelin, tarinoita, paikkoja ja tapahtumia.

On hienoa myöhemmin nähdä ja kuulla, mitä kaikkea osallistujat ovat kotiseudultamme löytäneet.

Sari Heinilä