Alajärvellä näkyy CLT

CLT-kirjainyhdistelmä on viime vuosien tulokas. Yhä vielä moni voi oikeutetusti kysyä, mikä CLT on, sillä niin uudesta asiasta on kysymys. Alajärvellä tietoisuus on jo lyönyt läpi ja Hoiskon kylässä Alajärvellä toimiva yritys raivaa tietään markkinoilla. Alajärvellä on nähtävissä myös valmiita esimerkkejä, sillä kaupunkiin on kesän ja syksyn aikana valmistumassa jo kaksi upeaa CLT-rakennusta, monitoimihalli uimahallin viereen ja palveluasumisen yksikkö järven rantaan. Myös Palotorin esiintymislava käy malliksi.

Alajärven kaupungin tekninen johtaja Jouni Hänninen totesi tiedotustilaisuudessa eilen, että uusi monitoimihalli on monella tapaa nykyaikainen hybridirakennus. Kovin montaa vastaavaa ei Suomesta tällä hetkellä löydy.

Alajärvellä toimiva yritys kertoo kotisivullaan yrityksestään muun muassa näin: HOISKO yhdistää ikiaikaisen materiaalin ja vuosisatojen tietotaidon tulevaisuuden teknologiaan tuoden uuden, terveen tavan asua kaikkien ulottuville. Hoiskon ristiinlaminoitu massiivipuu eli CLT ,cross-laminated timber, sopii erinomaisesti sekä omakotitalo- että kerrostalorakentamiseen. Brändin taustalla vaikuttaa vuonna 2015 perustettu CLT Finland Oy, CLT- levyä valmistava ja jalostava rakennuselementtitehdas. Yritys on kuuden yksityisen ja viiden yritysosakkaan omistuksessa. Tehtaan vuosituotantokapasiteetin arvioidaan nousevan 70 000 kuutiometriin pitkälle jatkojalostettua CLT- tuotetta. Kotisivulla on myös arvio, että HOISKO on Suomen CLT-markkinajohtaja vuoteen 2020 mennessä.

Sari Heinilä