Ankkurit suuntaa eteenpäin

Keskustelu alajärveläisten oman urheiluseuran Alajärven Ankkureitten ympärillä on käynyt vilkkaana viime viikkoina. Parasta antia keskustelussa on se, kuinka mahtaviin saavutuksiin seuran yleisurheilijat ovat tänä kesänä päässeet. Hämmentävintä on keskustelu pesäpallotoiminnan kehittämisestä.

Alajärven kaupunki loi yleisurheilulle upeat kesäpuitteet vuonna 1993, jolloin vietettiin Ankkurikentän vihkiäisiä. Noin vuosikymmen sitten juoksuradan pinnoite uusittiin ja varmasti uusi monitoimihalli vahvistaa edelleen harjoittelumahdollisuuksia.

Quatarin Dohassa järjestettävät MM-kisat nostavat kiinnostusta yleisurheiluun. Tässä Järviseudussa esittäytyy Ankkuri-urheilijoita, joilla on jo kokemusta kansainvälisistäkin kisoista ja jotka lähestyvät Suomen terävintä urheilukärkeä. Omissa ikäluokissaan he jo sitä ovatkin. Tilanne on Ankkureiden historiassa merkittävä, kiinnostava ja paljon myös urheiluyleisölle antava.

Urheiluseurat ovat tärkeä osa paikkakuntien historiaa. Ne luovat yhteenkuuluvuutta, tuovat hyvinvointia, antavat nuorille mahdollisuuksia ja vahvistavat tunnettavuutta.

Urheiluseura on olemassa tekijöidensä, vapaaehtoisen urheiluväen, kautta. Alajärven Ankkurit täyttää tänä vuonna 75 vuotta, mikä kertoo usean sukupolven mittaisesta vapaaehtoistyöstä. Seuran johto toimii yhdistyslain kautta ja kulloinkin seuran päättäjiksi valitut jättävät oman jälkensä seuran historiaan.

Historian havinaa on ilmassa juuri nyt niin saavutusten kuin organisaationkin näkökulmasta.

Sari Heinilä