Arvokasta yrittäjyyttä

Ensi viikolla avautuu Alajärvellä pienille asiakkaille palvelu, jonka lähtökohta on erityisen arvokas. Anttulan yökylä, erityislasten uusi koti Alajärvellä, tulee lähipalveluna avuksi niille perheille, joissa omaishoitoon tarvitaan hetken huilaamista tai joissa alle 18-vuotiasta erityislasta tai -nuorta ei enää voida hoitaa kotona.

Anttulan yökylä kuuluu yritysketjuun, jolla ovat yksiköt myös Iisalmessa ja Kuopiossa. Alajärven yksikön vastaava Sari Rentola-Hirvelä halusi erityislapsille kodinomaisen ja korkeatasoisen paikan Alajärvelle, mutta palvelu on samalla myös valtakunnallinen. Hän nostaa erityislasten tarpeet korkeaan arvoon ja tietää, että luottamus perheen kanssa luodaan pienin askelin. Erityislasten monet tarpeet näkyvät Anttulan yökylässä, joka työllistää toistakymmentä henkeä.

Kuluvalla viikolla vietettiin avointen ovien päivää myös Alajärven kaupungin vammaispalveluiden uudessa itsenäisen asumisen yksikössä. Hieno lähipalvelu Alajärven rannalla.

Hyvinvointiyhteiskunnan keskeinen arvo on se, että kaikista pidetään hyvää huolta. Alajärven uudet palveluasumisen muodot edistävät hyvinvointia ja helpottavat omaishoitotilanteessa olevia perheitä.

Yrittäjän päivää on vietetty 5. syyskuuta vuodesta 1997 alkaen. Tässä Järviseudussa tuomme esille teollisen yrittäjyyden keskittymää Vimpelissä. Yrittäjän Päivä -säätiön tavoite on yrittäjätoiminnan tukeminen ja yrittäjyyden arvostuksen edistäminen.

Sari Heinilä