Digitaalista valmennusta

Uusia avauksia liikuntaan. Sitä on ehkä luvassa lähitulevaisuudessa Alajärvellä.

Väestön ikääntyessä on syytä kehittää yhä uusia keinoja liikkumiseen ja on myös ajankohtaista kysyä, miten voitaisiin yhdistää vanhusten yhä laadukkaampi asuminen kotona ja vaikkapa digitaalinen valmennus? Tähän kysymyksen voi saada vastauksia, mikäli Liikunta-Aalto 2020 -hankesuunnitelman rahoitus onnistuu.

Alajärven kaupunginhallitus on lupautunut hallinnoimaan tätä hanketta, johon inspiraatio on saatu Alajärven kaupungin ja Elixir TV-tuotannon yhteisprojektista. Mielenkiintoista ja oikeaan suuntaan mennään, sillä reilun vuoden kestävän hankkeen kohderyhmänä ovat Alajärven kaikki asukkaat.

Liikunnalla on merkittävä rooli kaikenikäisten hyvinvoinnissa. Erityisen merkittävästi liikunta lisää ikääntyvän väestön fyysistä ja myös psyykkistä hyvinvointia.

Tavoitteet suunnitellussa hankkeessa eivät ole vähäiset: saada aikaan mitattavissa oleva liikuntailmiö, josta muodostuisi muihinkin kuntiin ja kaupunkeihin kopioitavissa oleva toimintamalli. Kaupungin ja Elixir TV-tuotannon yhteisprojektista löydettiin keinoja kuntien digitaalisen liikunta- ja terveysviestinnän kehittämiselle.

Alajärvellä on aktiivisia eri lajien urheiluseuroja, jotka aiotaan ottaa mukaan ilmiötä luomaan. Kolmas sektori on yhä tärkeämpi kanssakulkija asukkaiden hyvän elämän ja hyvinvoinnin järjestämisessä.

Liikunta, terveys ja asukkaiden hyvinvointi ovat asioita, joihin kannattaa satsata ja etsiä yhä uusia malleja entisten hyvin käytäntöjen rinnalle.

Sari Heinilä