Eläkeliitosta hyvinvointia

Eläkeliiton Alajärven yhdistys juhlii 40 vuotta jatkunutta toimintaansa ensi lauantaina. Juhlapuhujaksi saapuu oululainen emeritus professori Hannu Rintamäki, joka on toiminut muun muassa Työterveyslaitoksen tutkimusprofessorina. Rintamäki on syntyisin Alajärveltä ja vierailee yhä kotiseudullaan Kurejoella usein. Hän puhuu liikunnan puolesta ja juuri liikunta on tärkeä Eläkeliiton Alajärven yhdistyksen toimintamuoto.

Eläkeliiton vapaaehtoistyöllä ja tapahtumiin osallistumisella on suuri merkitys. Alajärven yhdistyksellä on 940 jäsentä, mikä merkitsee sitä, että noin joka kymmenes alajärveläinen kuuluu Eläkeliittoon. Lehtimäen alueella on vielä oma aktiivinen yhdistyksensä.

Alajärven yhdistystä on yhteensä kymmenen vuoden ajan vetänyt puheenjohtajana Anja Rantala. Tykkään tästä hommasta, totesi Rantala valmistellessaan alkuviikosta lohia tulevaan juhlaan. Hän on vetänyt yhdistystä ensin kahdeksan vuotta ja kahden vuoden tauon jälkeen jälleen kaksi vuotta.

Rantala korosti liikunnan suurta suosiota ja merkitystä Eläkeliiton toiminnassa. Uuden Pallohallin ja myös Alajärven uimahallin sekä kuntosalin käyttö on eläkeliittolaisilla ahkeraa.

Erityiseen suosioon on noussut Pallohallin kävelypäivä, jossa liikutaan reippaasti kävellen, sauvojen kanssa tai vaikka rollaattorilla, mikä lämmittää erityisesti puheenjohtajan mieltä. Tärkeää onkin vaihtaa kuulumisia ja istahtaa penkille rupattelemaan. Rantala korostaakin yhdistystoiminnan sosiaalista merkitystä. Neljä vuosikymmentä vapaaehtoistyötä suurella joukolla on merkittävä asia paikkakunnalle.

Sari Heinilä