EM-onnittelut, pesisodotusta

Lappajärveläinen Petra Olli saavutti upeasti taistellen painin Euroopan mestaruuden viime perjantaina. 23-vuotias nuori nainen voitti EM-kultaa 65-kiloisten sarjassa Venäjän Kaspijskissa. Yle Urheilu nimesi ottelun dramaattiseksi trillerifinaaliksi. Olli päihitti finaalissa Azerbaidzhanin Elis Manolovan.

Järviseutu-lehden onnittelut upealle nuorelle urheilijalle ja hänen perheelleen. Hän tuo hienosti esille kotipitäjäänsä Lappajärveä naispainin sinnikkäänä taistelijana. Petra Olli on suomalaisen ja järviseutulaisen sisun viehättävä ja vahva edustaja.

Ollin meriittilista on jo nyt melkoinen. Aikaisemmin Olli on saavuttanut urallaan 58-kiloisissa MM-hopeaa ja EM-pronssia sekä kaksi vuotta sitten 60-kiloisissa EM-kultaa. Alle 23-vuotiaissa Olli on paininut Euroopan mestariksi 63-kiloisissa ja myös 60-kiloisissa.

Järviseutu on upeaa urheilualuetta. Odotettu superpesiksen sarjakauden alkaminen ansaitsisi omat karnevaalinsa, sillä niin paljon pesäpallo vaikuttaa suuren joukon ajatuksiin. Tällä viikolla kotiottelut alkavat erittäin mielenkiintoisella tavalla. Vimpeli saa tänään vastaansa Kouvolan, jonka mukana Saarikentälle saapuu entisiä ankkurilaisia pelinjohtajaa ja lukkaria myöten.

Kitron stadionin kotiavauksessa lauantaina kiinnostaa tietenkin, millaisia tuulia pelinjohtaja Ismo Ankkuri on puhaltanut Ankkureiden purjeisiin. Ankkurit kohtaa Kitrolla Imatran Palloveikot.

Vahvan urheiluviikon jälkeen on aika hengähtää äitienpäivän viettoon. Hyvää äitienpäivää.

Sari Heinilä