Ennusteet ovat ennusteita

Seitsemän kunnan alue Järviseudulla ja lähiympäristössä käy ennusteita vastaan vahvistamalla imagomarkkinointia.

Yhteisiä askelmerkkejä luovat aluemarkkinointihankkeen avulla Alajärvi, Evijärvi, Kyyjärvi, Lappajärvi, Perho, Soini ja Vimpeli.

On varsin helppoa päätellä, kuinka paljon näillä kunnilla on yhteisiä haasteita ja kuinka paljon myös samansuuntaisia vahvuuksia. Yksi niistä on varmasti luonto, eikä vähiten Salamajärven kansallispuisto, Pyhävuori, Lohijoki, Arpainen tai kraatterijärvi muiden upeiden luontokohteiden ohella.

Tällä alueella on vahvaa yrittäjyyttä. Se luo työpaikkoja ja mahdollistaa lapsiperheidenkin muuton Järviseudun viihtyisään ja luonnonläheiseen ympäristöön.

Järvi-Pohjanmaan yrityspalvelun Työ etsii tekijäänsä -hanke alkaa vielä tämän syksyn aikana.

Viime viikkojen synkkiin tilastoihin viitaten JPYP:n toimitusjohtaja Vesa Alanko-Luopa muistuttaa, että ennusteet ovat ennusteita: ”Vaikka Järviseudun väestöennusteet ovat sangen ikävää luettavaa, emme jää paikoilleen makaamaan. Haastamme samalla koko alueen mukaan rekrytoimaan uusia työntekijöitä ja asukkaita alueellemme, ennusteet ovat ennusteita. Tähän teemaan pureutuu myös alkava hankkeemme.”

Lokakuu on yrittäjäkuukausi. Erityistä juhlaa syksyyn tuo Vimpelin Yrittäjät ry:n 50-vuotisjuhla, jota vietetään Sääksjärvellä kuukauden kuluttua.

Vahvat ja idearikkaat yrittäjäyhdistykset ovat yksi ase taistelussa ennusteita vastaan. Onnittelut Vimpelin yrittäjäyhdistykselle!

Sari Heinilä