Häikäisevää MM-unelmaa

Maailman mestaruus on suuri saavutus urheilussa. Onnea Otto Latvala ja koko Latvalan perhe!

Alajärvellä ja koko Järviseudulla voidaan olla ylpeitä alle 20-vuotiaiden MM-kultaan Kanadan Vancouverissa viime viikonloppuna kiekkoilleesta nuoresta miehestä.

Perhe on aina keskeisessä roolissa, jotta metropolien sivusta voi nousta maailman huipulle. Takana on tuhansia kilometrejä ja tunteja kohti kaukaloita ja valmennuksia.

Mutta Alajärvellä on samalla nostettava hattu korkealle myös jääkiekkoseura JPK:n talkooväelle, joka rakkaudesta ja suuresta innosta lajiin puursi paikkakunnalle jäähallin vuonna 2010. Ensi vuonna on 10-vuotisjuhlan aika ja silloin seura voi vilpittömästi ylpeillä saavutuksilla. Ylpeyden aihe on MM-huippuonnistumisen lisäksi myös se, että muun muassa tyttökiekkoilijat ovat menneet hyvin eteenpäin. Mitä vielä onkaan tulossa, se nähdään tulevina vuosina.

Urheilun huippuonnistumisilla on monenlaista merkitystä. Maaseutupitäjissä erityisen arvokasta on se, että muidenkin nuorten urheilijoiden usko mahdollisuuksiinsa vahvistuu. On huikeaa, että joku oman seuran kasvatti pelaa MM-kaukalossa toisella puolella maailmaa.

Hänen esimerkkinsä vahvistaa unelmia ja kannustaa tavoittelemaan päämääriä.

Järviseudulla on tänä syksynä saatu yllin kyllin iloita huippu-urheilun seuraamisesta. Lappajärveläinen Petra Olli paini maailman huipulle, alajärveläinen Tommi Siirilä menee kohti lentopallon EM-kisoja ja mielenkiintoinen oli seurata myös alajärveläislähtöisen Annika Huhdan alle 17-vuotiaiden MM-jalkapallo-otteluita Uruguayssa.

Sari Heinilä