Harrastukset yhdistävät

Järvi-Pohjanmaalla asuu noin 13 000 ihmistä. Vaikka olemme toki erinomaista väkeä, emme mekään kaikkeen riitä.

Otetaanpa esimerkiksi Vimpelin syntyvyys vuonna 2016. Lapsia syntyi 17. Viidessä vuodessa on saattanut tulla jonkinlaista muuttoliikettä molempiin suuntiin, muttei mitään radiaalia.

Kulunut, mutta hyvä, esimerkki väen riittävyydestä on pesäpallojoukkue. Yleensä ikäluokka jakautuu sukupuolen perusteella suhteellisen tasan. Jokainen ymmärtää, että vaikka kuinka hyvää juniorikasvatustyötä tehdään, tuosta lapsimäärästä ei yhtä miesten superpesisjoukkuetta saa.

Tarvitaan yhteistyötä ja sitähän jo tehdään. Veteli Pesis eteni poikien Superpesiksen finaaleihin, joita pelataan tällä viikolla. Joukkueesta puolet on vimpeliläisiä, kun pelinjohto lasketaan mukaan.

Järviseudulla on yksi jäähalli ja se on Alajärvellä. On varmasti järkevä ajatella, että lajin harrastajat kokoontukoot meillä JPK:n riveihin. Tuppaa vielä olemaan niin, että siellä missä on jonkin lajin perinne, on siellä myös valmennusosaaminen.

Harrastamien hämäröittää kuntarajat. Sinne mennään, missä on tarjolla sitä, mitä halutaan. Tulee sekä aikuisia että lapsia yhdistävää tekemistä, kotikunnasta viis.

Kaikkiahan tässä voittavat ja näin sen pitää olla. Tärkeintä on, että on mahdollisuuksia mennä ja kokeilla myös jotakin uutta ja erilaista. Jokaisen kunnan ei todellakaan tarvitse tarjota kaikkea, kunhan tarjotaan lähellä mahdollisimman paljon.

JOHANNA KATAJA