Hiipiikö korona meille takaisin?

Ankkureiden ja Seinäjoen MailaJussien välinen B-poikien superpesisottelu peruttiin maanantaina koronasäännösten ja turvallisuuden vuoksi.

Samasta syystä miesten superpesiksessä osa otteluista jää pelaamatta ja pisteet jaetaan Pesäpalloliiton sopimalla tavalla. Jalkapallofanien mukana Pietarista tulleista tartunnoista ja niiden ketjuuntumisesta koko Suomen alueelle on puhuttu siitä lähtien, kun jalkapallomaajoukkue pelasi EM-ottelunsa naapurimaan suurkaupungissa. Hetken hengähdys koronatartunnoissa alkukesällä ei kanna koko suven yli, jos ei muisteta, että pandemia ei vielä ole ohi Suomessa. Muualla maailmassa monissa maissa tauti riehuu yhä edelleen voimakkaana.     

Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmän maanantaina julkistamassa koronatiedotteessa vt. peruspalvelujohtaja Jaakko Anttila ja tartuntataudeista vastaava lääkäri Leena Uusitalo vetoavat asukkaisiin koronaturvallisuuden tarkasta huolehtimisesta:

”Käyttäkää suu-nenäsuojuksia sisätiloissa yleisillä paikoilla, pyrkikää rajoittamaan fyysisten kontaktien määrää, flunssaoireiden ilmaantuessa hakeutukaa testiin ja varatkaa aika koronarokotteen ottamista varten. Yritetään tehdä parhaamme, jotta saadaan koronatilanne pidettyä perustasolla.”

Viikonlopun aikana Järvi-Pohjanmaan alueella todettiin yksi uusi koronatartunta jo karanteeniin asetetulta henkilöltä ja tällä hetkellä alueella on noin 35 henkilöä asetettu eristyksiin tai karanteeniin. Koronarokotukset ovat avoinna kaikille yli 16-vuotiaille Järvi-Pohjanmaan alueen asukkaille.

SARI HEINILÄ