Hyviä uutisia yrityspuolelta

Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy:n yrityspalvelupäällikkö Jouko Etulalla oli maanantaina hyviä uutisia. Ja mikäs sen parempaa kuin kertoa niistä eteenpäin paikallislehdessä.

Yritysten menestyminen, uudet yrittäjät ja yritysten sukupolvenvaihdokset ovat aiheita, joita koko Suomi haluaa. Nämä uutiset ovat myös Järviseudun alueen menestymisen kannalta avainasemassa.

Tässä lehdessä kerromme Nordautomationin suuresta kaupasta Norjaan. Yrityksen tilauskanta on nyt hyvä ja Alajärven tehdas työllistää kuusikymmentä henkilöä. Näitä uutisia tarvitaan.

Näin Etula tiedottaa: Vuoden 2017 alusta alkanut hyvä vauhti uusien yritysten perustamisessa on jatkunut JPYP:n toimialueella. Alueella on aloittanut rekisteröityjä yrityksiä yhteensä 77, joista 53 Alajärvellä, 11 Soinissa ja 13 Vimpelissä. Alajärven osalta määrä on korkein kymmeneen ja Vimpelin kuuteen vuoteen. Soinin lukema edustaa sen tasaista, keskimäärin hieman reilua kymmenen yrityksen vuotuista tasoa. Järviseudun muissa kunnissa yrityksiä on perustettu viime vuonna Evijärvellä 11 ja Lappajärvellä 15 kappaletta.

Etula toteaa, että nettomääräistä lisäystä ei ole JPYP:n alueella vuosina 2015-2016 tullut, sillä osa uusista yrityksistä on osakeyhtiöksi yritystoimintansa muuttaneita.

Hieno uutinen on sekin, että tiedotteen mukaan alueen kärkiyritykset investoivat parhaillaan poikkeuksellisen paljon ja tätä myötä tulevat myös rekrytoimaan uusia työtekijöitä.

Sari Heinilä