Iloista keskikesän juhlaa

Juhannus ja siitä jatkuva lomakesä tuo sankoin joukoin kesäasukkaita Järviseudun monien järvien rannoille, jokitörmien rantasaunoille ja vanhoihin kotipihoihin. Järviseudun kesä on tapahtumia täynnä ja se houkuttelee lomalaisia liikkeelle kaukaakin. Sanomattakin on selvää ja muistuttamatta pysyy mielessä, kuinka kaunis Järviseutu kesällä on.

Juhannuksena, vaalean vihreyden, kukkivien puiden ja ruusupensaiden aikaan, luonto on täynnä tuoksuja, kasvua, valoa ja lintujen ääniä. Kesän parhaat hetket ovat nyt käsillä. Joka hetkestä kannattaa nauttia.

Viime viikolla Alajärvellä järjestettiin perinteinen Järviseudun alueen kesäasukkaiden kokoontuminen. Tervehdyssanoissaan Alajärven yrittäjien puheenjohtaja Kirsi Kujala muistutti kesäasukkaiden suuresta merkityksestä alueen kunnille ja koko Järviseudun elinvoimalle. Hän korosti kesäkauden tapahtumien hyvää suunnittua ja tiedonvälitystä, alueen monia palveluita ja toivotti kaikki sydämellisesti tervetulleiksi viettämään kesää Järviseudulla.

Juhannuksen viettoon liittyy aina myös lista varoituksia. Niihin kannattaa suhtautua vakavasti. Tärkeää on pitää turvallisuusasiat mielessä ja huolehtia itsestä ja läheisistä liikenteessä, vesien äärellä, avotulen käytössä ja vaikkapa kaasugrillien sytyttämisessä.

Alkoholi on tilastojen mukaan suurin yksittäinen tekijä onnettomuuksien, väkivallan ja tapaturmien taustalla. Jos mökillä on tulisijoja tai kaasulaitteita, on palovaroittimien oltava kunnossa.

Turvallista ja iloista juhannusta!

Sari Heinilä