Juhlia takana ja yhä edessäkin

Kuluva vuosi ja erityisesti tämä syksy on ollut yhteisöjen juhlan aikaa Järviseudulla. Kunnat ovat juhlineet tasavuosia, mutta juhlaa on myös yhdistyksissä. Seuraavaksi tasavuosijuhlia viettävät Soinin Nuorisoseura, Soinin soittokunta ja Alajärven helluntaiseurakunta.

Myös yrittäjäyhdistykset ovat valinneet vuoden merkkiyritykset ja juhlistaneet näitä valintoja. Järviseutu-lehden onnittelut kaikille Vuoden 2018 yrittäjiksi valituille. Tässä lehdessä esittäytyy palkituista yrityksistä alajärveläinen Kujakon Oy.

Viime viikonloppuna sai upean erityishuomion Luoma-ahon kylä, joka palkittiin aktiivisuudestaan ja sisukkuudestaan Vuoden eteläpohjalainen kylä 2018 -tunnuksella. Valitsija ja palkitsija on Eteläpohjalaiset Kylät ry.

Loppusuoralla kisassa oli viisi kylää Etelä-Pohjanmaalta. Kiitossanat palkitsemisesta esitti juhlassa Ilmajoella Luoma-ahon kyläyhdistyksen puheenjohtaja Sirkka Rajala, jonka oma yritystoiminta ja suvun juuret ovat Luoma-aholla.

Hän totesi tärkeäksi sen, että ulkopuoliset tahot arvostavat kylän kehittämistä: Työ ei ole ollut merkityksetöntä, usko kylän tulevaisuuteen on vahvaa ja kehittämistyötä jatketaan edelleen. Kylätalon rakentaminen etenee ja myös koko kyläyhteisöä tukeva monipalvelukeskus. Rajala korostaa, että kylän kehittäminen on ryhmätyötä ja siihen tarvitaan kaikki kylän toimijat. Luoma-ahon erikoispiirre on se, että entinen maatalouspitäjä on noussut uuteen aikaan ja kylän sujuvaa arkea kehitetään aktiivisesti yhdessä yritysten ja kaupungin kanssa.

Sari Heinilä